Annonce
Ugeavisen Ribe

Pullertløsning i Ribe er rykket tættere på

Trafikken på Ribes domkirkeplads er et af de emner, der diskuteres og kommenteres flittigt i de 38 høringssvar, Esbjerg Kommune har fået til deres debatoplæg for fremtidens trafik i det centrale Ribe. Arkivfoto: Orla Lund

Høringsfase omkring trafik og parkering er nu afsluttet, og fredag har Teknik og Byggeudvalg besluttet, at man vil kigge nærmere på mulighederne for at fredeliggøre Ribes midtby ved hjælp af pullerter.

Annonce

Ribe: Politikerne i Esbjerg Kommune har taget et skridt videre hen mod mere eller mindre at lukke af for trafik i Ribes Middelalder bykerne. Ved fredagens møde i Teknik & Byggeudvalget besluttede man nemlig, at man vil have embedsmændene til at lave et oplæg med henblik på at fredeliggøre midtbyen af Ribe.

- Vi mener, at det er en god idé at begrænse trafikken i Ribes gamle bydel. Vi er dog godt klar over, at der er mange, som er imod en sådan løsning, og derfor vil vi også kigge på løsninger for, hvordan man kan løse forskellige udfordringer. Men en pullertløsning er altså ikke rykket længere væk nu, understreger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen.

Udviklingen kommer efter en høringsperiode på tre måneder, hvor der er kommet 38 høringssvar i forhold til rapporten "Trafik og parkering i Ribe - debatoplæg", som kommunen i efteråret udarbejde med henblik på at få løst de trafikale udfordringer i det centrale Ribe. Disse høringssvar er således blevet vendt i udvalget ved fredagens møde.

Høringssvar

Høringsperioden sluttede 1. april 2018, og Esbjerg Kommune har i alt modtaget 38 høringssvar. Mange svar berørte flere emner, og herunder ses de emner, der var kommenteret mest:Parkering: 32 svar Skiltning: 27 svar For restriktioner af biltrafik i bymidten: 6 svar Imod restriktioner af biltrafik i bymidten: 8 svar Hastighed: 8 svar Øvrige: 9 svar

Annonce

Vil tilgodese flest muligt

Blandt høringssvarene er skiltning og parkering er topscorerne blandt svarene, og det overrasker ikke Anders Rohr Jørgensen (V) fra teknik & byggeudvalget, som selv er bosiddende i Ribe,

- Det er nogenlunde som jeg regnede med, selv om det overrasker mig lidt, at der ikke er flere svar om stelere (pullerter, red.). Især om parkering synes jeg der er mange gode pointer, og ved at lytte til dem tror jeg vi kan løse mange ting. Vi ved godt, at ikke alle kan blive tilfredse, men vi vil tilgodese flest muligt og træffe en god beslutning ud fra de høringssvar, vi har fået, siger Anders Rohr Jørgensen, der ærgrer sig over, at man ikke kan få effekten af den kommende elektroniske parkeringshenvisning med, inden man nu skal tage en vigtig beslutning om fremtidens trafik i Ribe.

I forhold til spørgsmålet om, der skal sættes pullerter op eller ej, er der kommet otte høringssvar imod, mens seks er for, og her er argumenterne blandt andet, at trafikken og de mange parkerede biler er ødelæggende for den gamle og æstetiske bydel. Andre nævner, at det med Ribes størrelse ikke bør give problemer at indføre restriktioner og henvise til parkeringspladser udenfor den indre by. Selvom blot otte svar går decideret imod restriktioner, så dækker disse blandt andet over en indsamling af 2000 underskrifter imod restriktioner, hvor især byens erhvervsliv er imod. En generel ting er, at høringssvarene som sådan ikke er imod en begrænsning af trafikmængden, men at pullerter ikke er den rigtige løsning, hvorimod en ensretning foreslås som alternativ.

- Trafikplanen for Ribe er nu blevet mere konkretiseret, og nu skal embedsmændene finde løsninger på de forskellige problemstillinger i forhold til pullerter. Når de er færdige med det, får vi sagen tilbage i udvalget, og så vil vi i dialog med de berørte parter, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce