Annonce
Ugeavisen Ribe

Radikale Venstre vil søge indflydelsens vej

Anne Marie Geisler Andersen håber på, at hun og partiet kan få det afgørende mandat i det kommende byråd. Men uanset hvad vil man føre den politik, som Radikale Venstre er kendt for. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Anne Marie Geisler Andersen er mere end klar på en ny periode i byrådet som spidskandidat for Radikale Venstre. Hun og partiet vil gå langt for at få indflydelse, og derfor vil man på forhånd hverken pege på en rød eller blå borgmester, men i stedet vælge den side, hvor man kan få mest radikal politik med.

Esbjerg Kommune: Da Radikale Venstre for fire år siden atter fik et mandat i Esbjerg Byråd efter en længere tørkeperiode, startede en hård kamp for Anne Marie Geisler Andersen.

Hendes ry blev hurtigt, at hun kun blev valgt ind grundet rød bloks gode valg, hvorved hun fik gavn af at være i det røde valgforbund. Senere har det vist sig, at partiet fik nok stemmer til at være kommet ind uden hjælp fra valgforbundet. Og det er en kamp, der har påvirket hende.

- Det første halve år i byrådet oplevede jeg rigtig meget modstand, også personligt. Jeg tror, at jeg var en hårsbredde fra at knække, men når jeg ikke gjorde, tænker jeg nu, at jeg kan klare alt i politik. Jeg var ikke som alle andre i byrådet, for jeg ønskede dialog og samarbejde på tværs af blokkene samtidig med, at jeg tillod mig at være radikal politiker, og en sådan politiker søger indflydelse, understreger den 40-årige spidskandidat.

Annonce

Af den grund har Radikale Venstre ved det kommende kommunalvalg valgt at stille sig uden for andre valgforbund og vil dermed på forhånd hverken pege på en rød eller blå borgmester.

- Vi er ikke i rødt valgforbund, fordi vi ikke på forhånd kan pege på en rød borgmester, som de kræver, og vi er ikke i blåt valgforbund, fordi der er partier helt ude på højrefløjen, som vi ikke kan risikere at trække med ind med radikale stemmer. Vi vil pege på den borgmester, hvor vi kan få mest radikal politik igennem, siger Anne Marie Geisler Andersen, som tror på, at den vej er den rette til at få mindst et mandat i det kommende byråd - men samtidig indrømmer hun ydmygt, at det er ude af hendes og partikollegaernes hænder, når valgdagen oprinder.

- Alt efter hvilket mandat, vi opnår, kan vi enten stå uden for indflydelse eller kunne bestemme, hvem der skal være borgmester, siger hun og afviser samtidig ambitioner om, at det er hende selv, der skal have borgmesterkæden på.

Børn og politisk kultur

Derimod drømmer hun om en formandspost i børn- og familieudvalget. Netop det område er noget, som ligger Anne Marie Geisler Andersens hjerte nært.

- Noget af det, der optager mig allermest lige nu, er folkeskolen og hvordan vi kan skabe gode børnefællesskaber, så alle børn trives og har bedre forudsætninger for at lære. Vi har snakket inklusion i mange år, men skal blive bedre til inddrage forældre i de fællesskaber, så alle kan bidrage positivt. Jeg er fortaler for, at alle børn oplever, at de er en del af et fællesskab, og hvis det er bedst i et specialtilbud, så er det der, de skal være. Vi skal ikke inkludere for et godt ord, siger hun.

Familiens hund Vaffel betyder meget for Anne Marie Geisler Andersen. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Et andet standpunkt, som Radikale Venstre står stærkt på, er at få ændret den politiske kultur i byrådet - noget som i løbet af de seneste år er kommet godt på vej uden helt at være i mål endnu.

- Da jeg begyndte i byrådet, var det som om, at det hele blev gjort, som man plejede at gøre. Der blev ikke rigtig diskuteret i byrådssalen, men det har ændret sig, og jeg mener, at dialog og diskussion er vigtig for, at vi kan flytte os i vores holdninger og dermed have bedre mulighed for at nå til enighed. I de politiske beslutninger er det os politikere, der står til ansvar, og derfor skal vi kunne stå på mål for vores beslutninger, og jeg mangler i højere grad at få indblik i de beslutninger, vi træffer eller ikke træffer i forhold til, hvilken effekt de har i virkeligheden, siger Anne Marie Geisler Andersen og nævner som et eksempel på, at tingene har ændret sig, at man til årets budgetforhandlinger startede med et blankt stykke papir fremfor, at forvaltningen kom med forslag, der enten blev stemt ja eller nej til.

Som andre vigtige mærkesager nævner Anne Marie Geisler Andersen både mental sundhed samt fokus på, at Esbjerg Kommune får en grøn profil.

Blå bog

Anne Marie Geisler Andersen er 40 år og har været valgt ind i Esbjerg Byråd for Radikale Venstre de seneste fire år. Her har hun siddet i Børne- og Familieudvalget samt Social- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Tidligere har hun siddet i Folketinget fra 2009-2011 og i Københavns Borgerrepræsentation. Hun har en kandidat i statskundskab og underviser til daglig på UC Syd.

Hun er født i Gilleleje, men flyttede til Esbjerg i 2015. Hun er gift med Morten Føhrby Overgaard, som hun har tre børn med på 10, 8 og 6 år.

Den helt store passion er løb og især 24-timers løb, hvor hun 6-7 gange har løbet mere end 200 km på et døgn.

- Vi skal være kendt for andet end fisk, og her kan den grønne profil noget. Den taler meget til de unge. I forhold til at øge indbyggertallet i kommunen, er det arbejde og uddannelse, som tiltrækker, så det er vigtigt med en grøn profil der. Men samtidig skal den kommunale service inden for eksempelvis børnepasning også være til stede og leve op til forventningerne. Vi er langt på grønne ambitioner og i forhold til udstykninger, men samtidig skal vi være skarpe på, at bæredygtigheden tænkes med fra start, eksempelvis når vi bygger.

Annonce

Til de midtersøgende

Hvis man som vælger går med overvejelser om at sætte kryds ud for en kandidat fra Radikale Venstre, mener Anne Marie Geisler Andersen, at man skal gøre det, hvis man er midtersøgende, vil det brede samarbejde og er træt af, at alt gøres op i både rød og blå blok.

-Jeg og Radikale Venstre går til valg på vores politik. Det er det, der er afgørende, og vi står fast på det, vi mener. Vi stemmer ja eller nej ud fra hvad, vi finder rigtigt i den konkrete situation og ikke ud fra, hvem der har fremsat forslaget. Vi samarbejder med alle dem, der vil samarbejde, understreger hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe og Esbjerg Kommune: Byrådets erfarne socialdemokrat er klar til syvende periode

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt Schlüter

Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Annonce