Annonce
Ugeavisen Ribe

RHK’s ungdomsspillere får elitetræning om morgenen: Vækkeuret ringer før hanen galer

Ribe HK morgentræning
Igennem de senere år har Ribe Håndboldklub styrket elitearbejdet for deres ungdomsspillere, og nu tilbydes de bedste spillere specialiseret morgentræning.

Ribe: Hver tirsdag morgen ringer vækkeuret hos spillerne, der deltager i Ribe HK's elitetræning meget tidligt. Ja, så tidlig at spillerne er omklædt og klar til at møde ind til træning klokken  6.30  De træner derudover tre gange i løbet af ugen, og så er der jo kampe i weekenden.

Morgentræningen er et nyt tiltag i Ribe HK, efter en stribe tidligere divisionsspillere for nogle år siden kom tilbage til Ribe HK for at være trænere. Målet var, at Ribe HK skulle tilbage som en eliteklub, og med morgentræningen tager man endnu et skridt i den rigtige retning.

Ungdomsspillerne fra Ribe HK er vilde med morgentræningen.

Annonce

- Jeg vil rigtig gerne gøre alt for at nå så langt som muligt med håndbold. Jeg tænker på håndbold hele tiden, og jeg finder en meget stor glæde ved at spille håndbold og deltage i morgentræningen. Og det gør slet ikke noget, at vi skal møde tidligt, siger Christoffer Grøndahl Nordland, der er 15 år og har spillet håndbold i Ribe HK i ti år.
- Morgentræningen er en fornøjelse, og vi har muligheden for at gå i dybden med nogle detaljer, og det er klart, at det er fedt at være med til. Det er jo rart, at vi kan blive endnu bedre, og så bliver man jo tit god til det, man synes er sjovt, siger Oliver Wehner Sundtoft, der også er 15 år og har spillet håndbold ligeså lang tid som Christoffer.

De to kammerater har øje for hinandens kvaliteter.

- Oliver er en rigtig teamspiller, han har et godt overblik og han er god til at gøre os andre gode. Og så er han bare en helt igennem god håndboldspiller, siger Christoffer.

- Christoffer er klar hver gang, han går på banen, han tør altid at tage en chance, og hvis han skulle misse et skud, er han klar på at skyde igen. Og så arbejder han hele kampen og løber kontra hver gang, der er en mulighed, siger Oliver.

Ribe HK er tilbage i eliten

Hovedmanden bag morgentræningen er Klaus Sundtoft, og han er selv begejstret for tilbuddet.

- Det her er rigtig godt, og jeg føler virkelig, at spillerne udvikler sig meget på denne måde. Jeg står selv ualmindelig tidlig op, og det gad jeg ikke, hvis spillerne ikke var motiverede, men de kommer hver gang, og de er virkelig klar på at få det optimale ud af det, siger Klaus Sundtoft.

Spillerne kommer fra Esbjerg, Vejen, Brørup, Rødding, Bramming, Agerbæk og Ribe.

- Det er en åbenbaring at være en del af det, og spillerne er så koncentrerede og motiverede. Jeg ved da godt, at det er hårdt, for spillerne er jo teenagere, og de møder en ”galning”, der står og råber ad dem, men det klarer de helt fint. Jeg tror også, at de ved, at det, der driver mig, er dem og muligheden for at udvikle dem.

Det er en åbenbaring at være en del af det, og spillerne er så koncentrerede og motiverede. Jeg ved da godt, at det er hårdt, for spillerne er jo teenagere, og de møder en ”galning”, der står og råber ad dem, men det klarer de helt fint. Jeg tror også, at de ved, at det, der driver mig, er dem og muligheden for at udvikle dem.

Klaus Sundtoft

- Vi skal ikke have et håndboldakademi i Ribe HK, men vi skal vise, at Ribe som by kan noget andet Der er så meget liv og aktivitet i Ribe Håndboldklub, og det er en fornøjelse, at være i hallen hvor det hele blomstrer.

Klaus Sundtoft er manden der har stået forrest, bestræbelserne på at få Ribe tilbage som en eliteklub. Han har nu taget et spændende initiativ, med at tilbyde morgentræning for de bedste. Foto: Bo Maimburg

- Jeg er virkelig glad og stolt over det, vi kan tilbyde ungdommen. Vi har flere spillere på kredshold og på DHF talentsamlinger. Men det er ikke det vigtigste, for vi går meget mere op i at flytte dem fra a til b.

Annonce

Savner opbakning fra skoler i Ribe

De spillere, der kommer kørende til udefra, har fået opbakning fra deres skoler til at finde en løsning, så de kan møde ind lidt senere. Men det er ikke lykkes at finde en løsning her i Ribe.

- Vi har et problem med de spillere, der går på Vittenbergskolen og Ansgarskolen. Hvor de på skolerne andre steder får lov til at møde ind lidt senere, er det ikke lykkes at finde en ordning her i Ribe, og det ærgrer mig naturligvis. Jeg håber virkelig, at vi kan finde en løsning, så de fem spillere kan medvirke på fuld tid, siger Klaus Sundtoft, der tilføjer, at det handler om fem unge mennesker fra Ribe.

Skoleleder Anita Kallesøe har en god forklaring på udfordringen.

- Elever, der ønskes fritaget for undervisning, kan i helt særlige tilfælde få lov til det, og der vil altid foreligge en individuel vurdering, hvis der gives tilsagn hertil. Det er forældrene, der skal anmode skolens leder om en permanent aftale om fritagelse for undervisning. Jeg vurderer at løsningen på håndboldklubbens problem ville være at arbejde sammen med Vadehavsskolen om en partnerskabsaftale, siger Anita Kallesøe og fortsætter:

- Vi vil gerne være med til at lave partnerskabsaftaler med foreningerne, og vi var for et par år siden på vej med en ordning, der involverede flere forskellige klubber i byen. Det er nødvendigt for os, at vi kan planlægge med tilrettelæggelsen af undervisningen i god tid. Såfremt vi i samarbejde skal skabe en ordning, der kunne tilgodese morgentræning for elever, der gerne vil gøre noget mere ved håndboldtræningen eller for den sags skyld andre idrætsgrene, hvor Ribe også kan gøre sig bemærket i toppen, vil det være nødvendigt at få det tænkt ind i en planlægningsfase af det kommende skoleår, siger hun.

Morgentræning i RIbe HK

Det er trænerstaben, der udvælger de håndboldspillere, de mener har potentialet til at deltage i morgentræningen. Der er i øjeblikket 26 spillere ud af de omkring 75 spillere fra klubbens U15 og U17, der er udvalgt til morgentræning.

Morgentræningen er specialiseret, så det eksempelvis kan være speciel for fløje, stregspillere og bagspillere. Der kommer også skadesforebyggende træning med en fysioterapeut, der kommer mentaltræning, og så får de senere et oplæg fra en ekspert, der snakker om hvordan man kombinerer elitesport med skolegang.


Oliver og Christoffer står gerne tidlig op for at træne specialtræning for de bedste. Foto: Bo MaimburgAnnonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce