Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas gør klar til endnu en udvidelse

Formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini, blev tirsdag morgen vist rundt på Ribe Biogas' af direktør, Bo Stensgaard, der fortalte om planerne for en kommende udvidelse. Foto: Kåre Welinder
Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har sagt ja til udarbejdelse af en miljøkonsekvensraport i forbindelse med udvidelse af Ribe Biogas A/S.
Annonce

Ribe: Den grønne omstilling er i den grad fremtiden, og derfor har Ribe Biogas A/S nu fået første ok fra Esbjerg Kommune, som på sigt skal føre til endnu en udvidelse af anlægget.

Ansøgningen lyder på, at man vil udvide med blandt andet to nye reaktorer samt en ny lagertank. Det fortalte direktør hos Ribe Biogas A/S, Bo Stensgaard, da formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini (S) besøgte Ribe Biogas dagen efter, at politikerne havde drøftet udvidelsen på et udvalgsmøde på Rådhuset.

Kommunens forvaltning vurderer, at projektet kan realiseres indenfor rammerne af kommune- og lokalplan for området, men på grund af udvidelsens størrelse skal der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport. Og det er det arbejde, politikerne valgte at sætte i gang på udvalgsmødet.

- Ribe Biogas er en vigtig spiller i arbejdet med den grønne omstilling, og jeg synes derfor, det er meget spændende, at der nu udarbejdes en miljøkonsekvensrapport til endnu en udvidelse af Ribe Biogas, siger Karen Sandrini.

Annonce

Offentlig høring

Hun forklarer, hvordan de væsentligste udfordringer, der skal undersøges i rapporten, omhandler risiko, støj og lugt, og at man inden den endelige rapport først skal have afklaring omkring både risikoanalyse og det efterfølgende afgrænsningsnotat, der skal sendes i offentlig høring samt i høring hos berørte myndigheder.

- Der er selvfølgelig flere elementer, der kan spille ind i den endelige rapport, og derfor er det vigtigt med borgerinddragelse i processen, siger Karen Sandrini, der også kunne høre Bo Stensgaard forklarer, at der på det store areal også kan være plads til at udvide endnu mere på et senere tidspunkt, men at man ikke kan sige om man vil benytte sig af dette.

Efter starten i 1990 har Ribe Biogas i dag syv reaktorer og fjorten lagertanke på matriklen, men Bo Stensgaard forventer en længere proces i forhold udarbejdelse af rapporter, høringer med mere, og derfor ved han endnu ikke, hvornår selve byggeriet påbegyndes ved Ribe Biogas A/S.

Energinet

Området, hvor Ribe Biogas skal udvide, ligger der, hvor Energinet i første omgang havde planlagt en linjeføring med opførelse af elmaster.

Energinet havde i 2019 overset en stor udvidelse af Ribe Biogas A/S, selv om den var påbegyndt, og det er i samme område, den nye udvidelse vil foregå.

Fejlen fra Energinet blev dog rettet i den endelige linjeføring, der blev offentliggjort i foråret 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce