Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe BK vil ride videre på god bølge fra efteråret

Træner Klaus Nielsen vil gerne have, at Ribe BK bliver endnu bedre til det, man i forvejen er gode til. Privatfoto
Ribe BK sætter gang i fodboldsæsonen i serie 1 lige efter påske, men træneren har svært ved at vurdere holdets muligheder i rækken.

Fodbold: En bedre sæsonstart end i efteråret skal være med til at sikre Ribe BK et godt resultat i den kommende halvsæson i serie 1.

I efteråret endte det med en flot andenplads, og det skyldtes primært, at man i de sidste syv kampe undgik nederlag. Og det er den stime, som træner Klaus Nielsen gerne ser fortsætte, selv om der nu har været kamppause i mere end fem måneder, hvor man endda har haft en begrænset opstart grundet corona.

- Vi var helt klar på rette vej i slutningen af sidste sæson. Jeg havde håbet, at vi kunne klø på hen over vinteren med træning og opstart, men den plan blev skrottet med corona, og nu er det mere damage control, hvor vi skal godt i gang men samtidig passe på i forhold til form og skader. Opbakningen til træning er ok, men kulturen kunne stadig blive bedre, siger Klaus Nielsen, der har svært ved at spå om den forestående sæson.

- Det er en ny pulje og et nyt år, og det giver mange ubekendte. Puljen er i mine øjne svær at blive klog på, men jeg vil da gerne slutte i den bedre halvdel af tabellen, for det mener jeg, holdet er til. Et klart mål er dog, at vi skal begynde sæsonen bedre end i efteråret, siger træner

Annonce

Skal blive endnu bedre

Holdet er forholdsvis intakt sammenlignet med i efteråret. Den unge angriber Tobias Ehmsen er blevet klar igen efter en langvarig skade, mens Jonas Larsen er begyndt igen. Til gengæld har den spillende assistenttræner Jacob Hansen lagt støvlerne på hylden og vil i stedet fokusere på at være Klaus' højre hånd på bænken. Klaus Nielsen påpeger i samme ombæring, at det vrimler med unge lovende spillere i klubben med henvisning til, at Ribe BKs andethold skal spille sæsonen i serie 3.

Klaus Nielsen vil i den forestående sæson have fokus på de dele af spillet, som man lykkedes med i efteråret - og derfra bygge videre på det.

- Det er et bevidst valg at fokusere på det, vi allerede er gode til og sikre, at vi bliver endnu bedre. Det handler om boldomgang og evne til at finde hinanden på banen. Det kan forhåbentlig gøre, at vores modstander i højere grad skal forholde sig til vores styrker i stedet for at spille deres eget spil, siger Klaus Nielsen.

Ribe BK spiller første kamp på hjemmebane mod Bov IF tirsdag den 6. april. Og lørdag den 10. april gælder det en udekamp mod lokalrivalerne fra Bramming B.


Det er et bevidst valg at fokusere på det, vi allerede er gode til og sikre, at vi bliver endnu bedre. Det handler om boldomgang og evne til at finde hinanden på banen. Det kan forhåbentlig gøre, at vores modstander i højere grad skal forholde sig til vores styrker i stedet for at spille deres eget spil

Klaus Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce