Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Boldklub vil hædre ildsjæle

Når Ribe Boldklub har generalforsamling 26. februar vil man for første gang hædre ildsjæle med en nystiftet pris, RBK Ildsjæl.
Annonce

Ribe: Sidste år blev Niels Rosendahl hædret med Esbjerg Kommunes idrætslederpris for mange års trofast arbejde for klubben.

Oplevelsen af at blive hædret på den måde fik boldklubbens næstformand til at få ideen til at indstifte en ny pris, som skal hædre nogle af RBKs medlemmer, der gør noget særligt.

- Det var en helt særlig oplevelse at blive hædret som årets idrætsleder i Esbjerg Kommune. Der fulgte 5.000 kroner med prisen, og de penge har jeg nu puttet i en pulje, som skal bruges til den nye pris, siger Niels Rosendahl.

Boldklubben har givet samme beløb til formålet, og de penge skal bruges til at køre prisen videre.

Der er en særlig grund til, at prisen overrækkes til Ribe Boldklubs generalforsamling, hvor boldklubbens formand gerne vil have flere til at møde op.

- Vi prøver at lave en anderledes generalforsamling. Vi har fået Elna og Svend-Åge til at lave flæskesteg, og det, sammen med prisoverrækkelsen, håber vi får flere til at bakke op om generalforsamlingen, siger RBK’s formand, Simon Hansen.

- Generalforsamlingen skal være en god oplevelse, og ikke en aften, man bliver væk fra af frygt for at blive valgt til bestyrelsen. Vi vil gerne have unge med og skabe en god debat.

Ribe Boldklub

Ribe Boldklub er en godt 100 år gammel klub med stolte traditioner og en stærk ungdoms- og seniorafdeling. I forvejen hædrer de Årets RBK’er, Årets træner, Årets Børnefidus og Årets Team.

Annonce

Kan værdsætte folk

Det er Niels og Simon, der sammen med en fra sportsudvalget og en person udefra, som skal bestemme, hvem der gør sig fortjent til at blive hædret som RBK Ildsjæl.

- Prisen betyder, at vi kan værdsætte folk, der gør en stor indsats for klubben, og vi vil bruge den som løftestang ind i RBK arbejdet, så folk kan se, at det frivillige arbejde bliver værdsat.

- Vi er i klubben blevet bedre til at få folk til at udføre en øremærket opgave, så de ikke frygter, at de får alt muligt trukket ned over hovedet. Da vi for nylig skulle skifte nøglesystem, var der 110, der havde brug for en ny nøgle, og det vidner om, hvor mange der er indover klubben.

- Som formand for boldklubben er det jo fantastisk, at Niels tager dette initiativ, for det er jo en styrkelse af klubben og i særdeleshed klubbens kultur, siger Simon Hansen.

Fremover er det muligt, at alle kan foreslå, hvem der skal være årets RBK Ildsjæl. Niels Rosendahl tager imod forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce