Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Domkirke: Gudstjeneste er tæt på det normale

Gudstjeneste i Ribe Domkirke er nu tæt på det normale med de nye lempelser, og det glæder naturligvis domprovst Jens Torkild Bak. Foto: Folmer Iversen

Ribe: Selvom der fortsat kun må være 50 turister i Domkirken ad gangen, og der kræves coronapas ved besøg i Borgertårnet, er søndagens gudstjenester efter mange seje måneder med forholdsregler og restriktioner nu tæt på det normale.

Der må synges, der kan holdes nadver, og der er i Ribe Domkirke nu plads til 200 kirkegængere. Der vil derfor være god plads og trygge forhold i de kommende måneder. Og nu kræver gudstjenesten ikke længere coronapas.

De få tilbageværende restriktioner kan medvirke til at skærpe opmærksomheden på det, der sker i løbet af den times tid, en gudstjeneste varer. Der skal fortsat være to meter imellem kirkegængere, som ikke følges ad, der er fordelt sangark på alle siddepladser, og nadveren foregår kontinuerligt. Det betyder, at man ikke knæler, men man går forbi kordegn og præst og får brød og vin, hvorefter man går til sin plads igen.

Annonce

Der skal dog fortsat bruges mundbind, når man ikke sidder ned, men alt andet foregår som sædvanligt. Der er musik fra kirkens orgel, korsang og salmesang, en aktuel og vedkommende prædiken og eventuelt barnedåb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce