Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe får del i Esbjerg Kommunes gavebod

Omsider lykkedes det for Ribe Svømmebad at blive en del af budgetforliget, der sikrer dem penge til stor udvidelse.
Udvidelse af Ribe Svømmebad, penge til Ribe VikingeCenters nye projekt og meget andet er med i det budgetforlig, som Esbjerg Kommune netop har indgået.
Annonce

Ribe: Det har formentlig været en meget behagelig oplevelse at sidde med ved budgetforhandlingerne i Esbjerg Kommune i år.

Den kommunale pengepung er nemlig i den grad blevet åbnet, og det får flere institutioner i Ribe glæde af.

Der er blandt andet blevet plads til 10,7 millioner kroner til en udvidelse af Ribe Svømmebad, penge som dog først er planlagt til 2023. Derudover får Ribe VikingeCenter knap 4,6 millioner kroner til et spændende ringborgprojekt, som endnu er ubeskrevet, mens Sydvestjyske Museer får otte millioner kroner til at udvide magasinet på Ørstedsvej i Ribe.

Der er også penge til en udvidelse af P-Syd på den modsatte side af vejen, mens der gives 200.000 kroner til etablering af et slæbested ved Kammerslusen.

For de ældre og svage gives der i alt 4,2 millioner kroner til etablering af aflastningsboliger på Margrethegården, mens det tidligere Projekthuset i Ribe får nyt liv under det foreløbige navn Huset i Ribe.

Der er vist ingen tvivl om, at der bliver klappet i hænderne og skålet for disse positive nyheder mange steder rundt omkring i Ribeområdet.

Det er alle byrådets partier - foruden Socialdemokratiet - samt løsgænger Hans K. Sønderby, der står bag budgetforliget.

Følg med i næste uge, når redaktionen går mere i dybden med budgetforliget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce