Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe får sin egen Wallander og Barnaby: Tysk filmselskab vil lave flere film om politikvinden Ida Sørensen

Det tyske filmhold i gang fredag eftermiddag i Ribe med optagelserne til den nye kriminalfilm i Ribe. Og planen er, at der skal laves flere af den i Ribe. Foto: Jacob Schultz
Et tysk filmhold har været i Ribe for at optage en opfølger til en tidligere optaget kriminalfilm fra byen. Og planen er nu, at der skal laves flere film i rækken.

RIBE: Ystad har sin Wallander, Oxford har sin Morse og Helsingør har sin Sommerdahl. Og nu er Ribe så også på vej til at få sin egen politistjerne i en kriminalfilm.

Det tyske filmproduktionsselskab Eikon Media Berlin har i godt en uge optaget scener i Ribe til endnu en kriminalfilm om Ribe-politikvinden Ida Sørensen. Den første film blev optaget i Ribe i 2020. Og nu er planen, at der skal laves flere kriminalfilm om Ida Sørensen i Ribe.

- Den første film blev rigtig godt modtaget i Tyskland, hvor den fik over seks millioner seere på den landsdækkende kanal ARD i bedste sendetid. Derfor er vi nu tilbage for at lave en ny film. Og vi har tænkt os at komme igen og lave flere film her, fortæller produceren Katarina Cvitic.

Annonce

Perfekt til krimi

Ifølge Katarina Cvitic er tyske tv-seere vilde med at se kriminalfilm og kriminalserier. Og de kan godt lide, når de udspiller sig i andre lande og på steder, hvor tyskerne ikke er vant til at komme normalt, og som de måske højest kan genkende fra en god ferie eller besøg.

- Sådan et sted er Ribe og Vestkysten for mange tyskere. Derfor er det et godt sted for os at lave en film, som skal fange mange tyske tv-seere, konstaterer Katarina Cvitic, der aldrig selv havde været i Ribe eller Vestjylland før optagelserne.

Det samme gjaldt for det meste af filmholdet. Men da de så billeder og film fra Ribe på nettet, faldt de med det samme for stedet og var klar over, at byen og omgivelserne passede perfekt til deres kriminalfilm.


Der er smukt her, flot natur og historiske rammer. Og så er der en særlig stemning, som egner sig perfekt til en kriminalfilm, hvor vi gerne vil fange en "nordic noir-stil", der fungerer så godt i flere nordiske krimier

Katarina Cvitic, producer

- Der er smukt her, flot natur og historiske rammer. Og så er der en særlig stemning, som egner sig perfekt til en krimi, hvor vi gerne vil fange en "nordic noir-stil", der fungerer så godt i flere nordiske kriminalfilm, fastslår hun.

Det gamle rådhus i Ribe er blevet til politistation i den tyske kriminalfilm, som der her er ved at blive optaget en scene foran. Foto: Jacob Schultz

Katarina Cvitic konstaterer med et glimt i øjet, at det selvfølgelig så har været et problem, at der har været så godt og solrigt vejr under optagelserne denne gang.

- I har jo alt for godt vejr, joker hun og fortsætter:

- Men det kan der heldigvis gøres noget ved i teknikken.

Annonce

Tak til Ribe

Der er ellers ikke meget anden, den tyske filmproducer og filmholdet kan brokke sig over i Ribe. Her har de under optagelserne boet på Ribe Byferie og denne gang blandt andet filmet ved det gamle rådhus, der er politistation, men også ved Hotel Ribe og i Ribe Vikingecenter.

- Alle har været så søde og samarbejdsvillige her, og alt er forløbet perfekt, imens vi har været her. Så stor tak til Ribe og alle, der har hjulpet os, siger hun.

Alle indendørsoptagelser bliver lavet i Tyskland. For de kan jo i princippet laves hvor som helst. Men der er kun en udendørs scene som den i Ribe. Og derfor laver vi de udendørs optagelser her og vil også gøre det næste gang.

Katarina Cvitic, producer

Efter optagelserne i Ribe fortsætter filmholdet med indendørs optagelser i et studie i Hamborg. For det er kun filmens udendørs optagelser, der skal laves i Ribe.

- De indendørs optagelser kan jo i princippet laves hvor som helst. Men de udendørs kan kun laves i Ribe, og det er derfor, at vi har valgt at filme her, siger hun.

Annonce

Jubel i turistbranche

I turistbranchen i Ribe er der stor begejstring og jubel over, at det tyske filmhold har valgt at lægge en kriminalfilm i Ribe med byen som omdrejningspunkt. Og endda at komme igen.

Skuespillerne har arbejdet midt i Ribe og foran byens turister og borgere. Og i den lokale turistbranche er der begejstring for, at det tyske filmhold har valgt Ribe som base for kriminalfilmen. Foto: Jacob Schultz


Vi siger da pænt tak og tager imod alt det, som vi nu kan få ud af det

Claus Pedersen, formand, Destination Vadehavskysten,

- Vi har jo ikke løftet en finger for at få dem hertil. Og kommunen har mig bekendt heller ikke har lagt en krone i det. Så vi siger pænt tak og tager imod alt det, som vi nu kan få ud af det, lyder det fra formand for Destination Vadehavskysten, Claus Pedersen.

Hvornår den nye film vil blive vist på tv er ikke fastlagt endnu. Men det står klart, at det igen bliver på ARD. Så alle i Syd- og Vestjylland vil kunne se filmen på tv, når den kommer.


Kriminalfilm i Ribe

Eikon Media Berlin har i 10 dage i april været i Ribe med over 50 mennesker for at optage kriminalfilm. Hovedpersonen er Ribe-politikvinden Ida Sørensen, der spilles af den tyske skuespiller Marlene Morreis.

Filmen er en opfølger til "The Denmark Crime: Rauhnächte", der blev optaget i Ribe i november 2020. Filmen blev vist på den tyske tv-station ARD i oktober 2021, hvor den fik over seks millioner seere. Planen er derfor nu at lave en række film i serien.

Den nye film handler om et mord på vikingecentret, hvor en politikollega til Ida Sørensen bliver hovedmistænkt. Det gamle rådhus er som i første film politistation, og denne gang er der blandt andet også lavet optagelser på Ribe Vikingecenter, ved Hotel Ribe og på Rømø.

.

En scene fra den første film om Ida Sørensen, "The Denmark Crime: Rauhnächte", der fik succes og over seks millioner seere i Tyskland.
Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce