Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Handel er optimister trods nedlukning

Der er igen helt tomt i Ribes gågade. Foto: Bo Maimburg
Det er selvfølgelig trist, når butikkerne må lukke ned, men tidspunktet kunne være værre, mener kasserer i Ribe Handel, Keld Vestergaard.
Annonce

Ribe: Et nyt år er begyndt, og det sker endnu engang med lukkede butikker i Ribes gågade. Som følge af den anden nedlukning af samfundet, har dørene været låst siden jul.

Det, mener Ribe Handelsstandsforenings kasserer, Keld Vestergaard, er trist, men han er ikke så pessimistisk over situationen.


Det er selvfølgelig super frustrerende, at vi ikke kan holde butikkerne åben, men jeg kan da godt forstå det, og jeg håber ikke, at vi får lov til at åbne for tidlig, så vi kan risikere at skulle lykke ned igen senere.

Keld Vestergaard


- Det er selvfølgelig super frustrerende, at vi ikke kan holde butikkerne åben, men jeg kan da godt forstå det, og jeg håber ikke, at vi får lov til at åbne for tidlig, så vi kan risikere at skulle lykke ned igen senere, siger Keld Vestergaard, der driver butikkerne MR, Fröken og Klunz.

- Timingen er jo ikke den værste, for vi er lukket ned i en tid, hvor vi ikke har så meget at lave, men det er klart, at det jo aldrig gavner forretningerne, fortsætter han.

Keld Vestergaard har i øvrigt stor ros til overs for folks evne til at støtte butikkerne i denne svære tid.

- Vi har haft en rigtig god julehandel, og vi oplevede, at mange kunder valgte at støtte os, og det er vi naturligvis glade for. Men vi mangler selvfølgelig de store byttedage og udsalgsdage mellem jul og nytår.

Annonce

Frygter momsen

Han er dog ikke så bange for, at denne situation vil give butikslukninger.

- Vi har nogle meget stærke butikker i Ribe, så jeg frygter ikke, at der er mange, der må lukke. Men jeg ved godt, at der er butikker, der bliver udfordret til marts og igen i november, når der er moms og skatter, der skal betales, siger Keld Vestergaard, som bakkes op af foreningens formand.

- Som situationen er lige nu kan vi ikke rigtig gøre andet end at se tiden an. Vi skal have møde i bestyrelsen på mandag, og der må vi overveje hvad vi gør. Men det handler jo primært om at forberede en massiv kampagne, når butikkerne genåbbner, siger Peter Lauritzen.

Indtil videre har butikkerne lukket indtil 17. januar, men meget kan endnu nå at blive ændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce