Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Handel: - Vi har behov for mere konkrete svar på genåbningen

Hotel Dagmar i Ribe har et stort udendørs serveringsareal, som kan komme i brug i april. Arkivfoto: Bo Maimburg
Den trinvise genåbning af samfundet, som Folketingets partier blev enige om mandag aften, efterlader rigtig mange ubesvarede spørgsmål. Derfor håber Ribe Handel på hurtige, konkrete svar fra myndighederne.

Ribe: Hvor mange må man være til udendørs servering? Hvor tæt kan gæsterne sidde? Hvor stort et areal skal man råde over som restaurant?

Der er mange konkrete spørgsmål til den kommende og gradvise genåbning af samfundet, som Folketinget mandag aften blev enige om.

Den umiddelbare reaktion hos næstformand i handelsstandsforeningen Ribe Handel, Claus Pedersen, er forbeholden:

- Der går jo alligevel lang tid. Vi skal eksempelvis helt ind i maj, før vi får servering på restauranterne igen. Det her får store følgevirkninger i turistindustrien. Ingen tvivl om det, siger Claus Pedersen.

Han tilføjer dog, at folk er sultne efter at komme lidt ud, så han tror, at udendørs servering også vil være populært. Det åbner i april.

Når der nu er forholdsvis lang forberedelsestid til blandt andet genåbning af indendørs servering, så håber Claus Pedersen, at der denne gang vil komme tidligere, klare udmeldinger fra myndighederne:

- Erhvervene har brug for klare svar i god tid, så de ved, hvad de skal forberede for at leve op til kravene. Det nytter ikke, at svarene først kommer i sidste øjeblik, siger Claus Pedersen.

Genåbningen

Mandag er et flertal af Folketingets partier blevet enige om en langsigtet genåbning af landet.

Genåbningen kommer til at finde sted i faser med 14 dages intervaller.

Fra 21. april åbnes:

De store indkøbscentre og stormagasiner for almindelig handel med videre.

Desuden åbnes – med coronapas – udendørsservering på restauranter og caféer med videre, museer, kunsthaller samt biblioteker.

Desuden åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år.

 Fra 6. maj åbnes (med coronapas):

Indendørs servering på restauranter og caféer med videre, konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.

Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år.

Sundhedsmyndighederne skal desuden overveje, om anbefalingerne vedrørende hjemmearbejde kan lempes.

Fra 21. maj åbnes (med coronapas):

Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser. Desuden åbnes indendørs faciliteter i forlystelsesparker, zoo med videre og legelande. Desuden daghøjskoler og aftenskoler.

Når de ældste og sårbare borgere samt borgere over 50 år, der ønsker det, har fået første stik med vaccination mod coronavirus:

Risikoen for dødsfald og overbelastningen af sundhedsvæsnet som følge af corona vil falde meget markant, og samfundet kan genåbnes.

Dog vil der forventeligt stadig gælde restriktioner i forhold til arrangementer med risiko for superspredning, herunder større arrangementer og natteliv, rejserestriktioner samt generelle smitteforebyggende tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce