Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Handelsstandsforening trækker tilskud til p-system

Siden det elektroniske parkeringshenvisningssystem blev indviet i juni, har det stort ikke været i drift, og det har Ribe Handelsstandsforening til at trække deres tilskud på en kvart million til systemet. Arkivfoto: Kåre Welinder.
Ribe Handelsstandsforening havde lovet at give en kvart million kroner til det elektroniske parkeringssystem i Ribe. Det løfte trækker foreningen nu, fordi tidsfristen for igangsætning af systemet for længst er overskredet.
Annonce

RIBE: Esbjerg Kommune skal nu finde 250.000 kroner mere for at kunne betale det elekroniske parkeringshenvisningssystem, der har været sat op i Ribe siden kort før sommerferien.

Oprindeligt, inden systemet blev en realitet, meddelte Ribe Handelsstandsforening, at man ville give en kvart million til projektet, men nu trækker man det tilskud tilbage.

- I første omgang var vi jo stillet i udsigt, at systemet ville blive etableret i 2018. Efterfølgende blev det så til, at det kom i funktion fra den 1. maj i år, og i maj fik vi så at vide, at det på grund af tekniske problemer blev udskudt til en gang i juni. Og siden starten af juni har vi ikke hørt noget fra kommunen. Så kommunikationen har også været mangelfuld, og i respekt for handelsstandsforeningens medlemmer og deres penge trækker vi nu tilsagnet om at give tilskud, siger Peter Lauritzen, formand i Ribe Handelsstandsforening.

Dyrere projekt

Oprindeligt lød budgettet på, at det ville koste 1,6 millioner kroner at etablere elektronisk parkeringshenvisning i Ribe. Men nu forventes det at blive dyrere, da der nu er lavet såkaldte single space detektorer på nogle af pladserne i Ribe. Dermed kommer p-systemet i Ribe til at koste omkring to millioner kroner.

Esbjerg Kommune har et samlet budget på 6,4 millioner kroner til etablering af p-system i både Ribe og Esbjerg.

Annonce

Træls med træls på

Formanden for teknik & byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, (S), ærgrer sig over handelsstandsforeningens beslutning, men også over, at det har trukket ud med igangsætning af p-systemet i Ribe, som kun har været i drift i få uger i sommerferien. Siden da har firmaet bag ledt efter en fejl, der har drillet.

- Denne sag er træls med træls på. Leverandøren af systemet har ikke kunnet overholde sine forpligtelser. Medarbejderne i forvaltningen har knoklet for at få det her i gang, og i kommunen ærgrer vi os over, at det ikke er sket, fordi kritikken så rettes mod os, siger han.

Men hvornår kommer p-systemet i Ribe så rent faktisk i gang?

- Det gør det i løbet af 14 dage. Men ikke sådan, at det hele sættes i gang på én gang. De enkelte p-henvisningsskilte sættes i gang ét ad gangen, fordi der nu er etableret sensorer ved hvert enkelt henvisningsskilt. Og fordi vi vil sikre, at det nu rent faktisk kommer til at virke, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce