Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe har mistet en stor erhvervsmand: Otto Olsen er gået bort efter længere tids sygdom

Tidligere direktør for Kvickly i Ribe, Otto Olsen, gik bort i denne uge, hvor han tabte kampen til kræft. Han og hustruen Kirsten skabte stor glæde da de kort før jul gav 25.000 kroner til fire idrætsforeninger i Ribe. Arkivfoto: Bo Maimburg
Den mangeårige direktør for Kvickly Ribe og byens store ildsjæl, Otto Olsen, døde i denne uge i en alder af 89 år.

Ribe: Det er ikke lang tid siden, at man hver morgen kunne møde Otto Olsen i skarpt trav med badetøjet under armen på vej til Ribe Svømmebad.

Han var gennem mange år en flittig morgensvømmer, var minutiøs præcis, og de mange morgensvømmere vidste præcis, hvornår han kom.

Han var særdeles vellidt og aktiv i bassinet, men nu har Otto Olsen har taget sit sidste spring ud i bassinet. Han gik bort tidligere på ugen efter længere tids sygdom, 89 år gammel.

Annonce

Når Otto mødte morgensvømmerne og personalet i svømmehallen, var det altid med et smil på læben og en frisk bemærkning, og netop glæden ved at snakke med andre mennesker var altid tydelig. I sin tid som direktør for Kvickly Ribe kunne man tit opleve ham i butikken, hvor han elskede at snakke med kunder og medarbejdere.

Flyttede fra Glostrup til Ribe

Siden Otto Olsen og hustruen Kirsten flyttede fra Glostrup til Ribe i 1961, har han været en markant personlighed i Ribe. Han blev ansat som uddeler i Ribe og Omegns Brugsforening, og han var manden, der skabte udvikling og omdannede den lille lokale brugs til et stort, moderne varehus. Da han blev uddeler for brugsen, lå den i hovedgaden, og han fik kort tid derefter flyttet butikken til lokalerne i Sct. Nicolaigade, der senere blev posthus. Endnu senere fik han flyttet butikken ud i de nuværende lokaler på Seminarievej og fik omdannet butikken til et varehus.

Alt dette skete indenfor få år, og skete via hans store engagement, hvor han var tydelig inspireret af sine egne, klare visioner.

Det var oprindelig ikke Otto Olsens plan, at de skulle blive boende i Ribe. Han lagde ikke skjul på, at han havde drømmen om at komme videre, men han valgte at blive for i stedet at skabe udvikling i Ribe.

Annonce

Ildsjælen med fokus på det frivillige

Da Otto Olsen flyttede til Ribe var han en meget aktiv sportsmand, og han var dengang med til at opstarte Ribe Bordtennisklub. Han var selv aktiv i klubben, og han var i sin egenskab af direktør for Kvickly også altid den, der gik forrest med sponsorater og støtte.

Han var desuden aktiv i Ribe Handelsstandsforening, ligesom han har været med i flere bestyrelser indenfor erhvervslivet. Han var i både 1960'erne, 1970'erne og 1980'erne med til at vejlede FDB om, hvordan de skulle udvikle Kvickly-konceptet og koncernen i særdeleshed.

Annonce

Slap aldrig interessen

Otto Olsen ville været blevet 90 år til november, og han formåede at være direktør og uddeler i Kvickly i ikke færre end 35 år. Selvom det er mange år siden, han gik på pension, slap han aldrig interessen for Kvickly og for FDB - idag Coop. Han gæstede varehuset jævnligt, og når han kom med en kommentar og et godt råd, skete det udelukkende med kærlighed for sin gamle arbejdsplads.

Annonce

Gav 100.000 kroner af egen lomme

Selvom det er flere år siden, Otto Olsen stoppede sit arbejdsliv, er det ikke længe siden, han sidst trak store overskrifter. Det skete, da han og hustruen Kirsten valgte at donere 25.000 kroner til hver af de fire idrætsforeninger, Ribe Bordtennisklub, Ribe Bridgeklub, Ribe Håndboldklub og Ribe Golfklub. Penge, der skulle være brugt til Otto og Kirstens guldbryllup, som blev aflyst på grund af corona.

Parret gav pengene med hjertet, og Otto Olsen ønskede at vise sin respekt for deres arbejde. Han har altid været aktiv i forskellige foreninger, og han har altid haft en stor glæde ved at støtte og følge sporten. Han er i øvrigt også æresmedlem af flere sportsklubber.

Han var i en årrække med til at lave kampprogram og klubblad for både Ribe Håndboldklub og Ribe-Esbjerg HH, og det skete altid for at støtte det nære, det lokale og specielt ungdomsafdelingerne. Og det samme store engagement udviste han for Ribe Bridgeklub, Ribe Golfklub og Ribe Bordtennisklub.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce