Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe HK fortsætter udviklingen og matcher akademierne

Jan Smonny Larsen er en af de vigtige brikker i Ribe Håndboldklubs videre udvikling. Privatfoto
Ribe Håndboldklub giver nu omegnens unge talenter et tilbud som betyder, at de kan få samme gode træning i Ribe som på de store håndboldakademier. Det sker med et ungdomssamarbejde med SGI.

Ribe: For en del år siden valgte Ribe HK med Teddy Barrett, Klaus Sundtoft, Søren Peter Andersen og andre koryfæer i spidsen at begynde arbejde for at få Ribe Håndboldklub tilbage som en eliteklub, der tilbyder elite i alle årgange.

Senest er den tidligere toptræner, Jan Smonny Larsen, også trådt til, og udviklingen fortsætter med nye satsninger.

Seneste skridt er, at Ribe HK har indledt et samarbejde med SGI på U17 og U19 niveau, og det sker, for at kunne tilbyde de unge træning som matcher håndboldakademierne i de store klubber.

- Vi vil gerne holde de talentfulde spillere i klubben i stedet for, at de bliver headhuntet af akademierne i blandt andet Grindsted, Fredericia, GOG og Skjern. Vores mange talentfulde spillere er attraktive for akademierne, men vi viser med dette tiltag, at vi kan give dem et tilbud som matcher dem, og det sker uden, at det koster 5-6.000 kroner om måneden. Vi har de spillere, der kan blive til noget, og det er jo i alles interesse, at vi holder dem her i området, siger Teddy Barrett, der tilføjer, at det er toptrænere, som kommer til at stå for træningen på U17 og U19, og de har virkelig noget at byde ind med.

Annonce

Ligaspillerne er på vej

Der laves også et samarbejde med ungdomsuddannelserne, og der arbejdes på, at der også laves morgentræninger.

- Det er vigtigt for mig, at vi kan spille med på højeste niveau, men det er også vigtigt, at ungdomsspillerne får en god oplevelse her i Ribe Håndboldklub. Vi ved, at der er spillere på vej, der kan spille ligahåndbold, og vi vil gerne være dem, der giver dem det sidste løft. Vi har et godt koncept, hvor vi giver spillerne en ordentlig behandling, og vi kapitaliserer ikke de unge som nogle akademier gør.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor de skal træne og spille kamp, men det er vigtigt for begge klubber, at der trænes og spilles begge steder.

Annonce

Kulturen er der

Håndbold- og træningskulturen er på plads i Ribe Håndboldklub, og de har alle trænerposterne besat.

Og det er vel at mærke med gode trænere på alle niveauer og årgange.

Johan Dahl-Nielsen er en del af den nye generation af trænere i Ribe HK. Privatfoto

- Jeg er stolt af, at vi har så gode trænere i klubben. Og det er helt tydeligt, at de trænere, der kommer til klubben, fortsætter, fordi vi har den rigtig kultur i klubben. Når vi hører om unge mennesker, der kunne være mulige træneremner, tager vi kontakt til dem og fortæller, hvad vi kan tilbyde, og så er de stort set altid klar til et samarbejde, siger Teddy Barrett.


Det er vigtigt for mig, at vi kan spille med på højeste niveau, men det er også vigtigt, at ungdomsspillerne får en god oplevelse her i Ribe Håndboldklub. Vi ved, at der er spillere på vej, der kan spille ligahåndbold, og vi vil gerne være dem, der giver dem det sidste løft.

Teddy Barrett


Der er fortsat en del trænere med baggrund i divisions- og ligahåndbold i klubben, men der er også nye folk på vej.

Der er en ny generation af trænere på vej i klubben, og de har også stor ære af det gode liv, det høje niveau og den gode kultur, der er i klubben. Der er stor opbakning til de unge trænere, og det sker med samtaler og coaching af både Teddy og Jan Smonny Larsen.

- Jeg er ikke længere træner i klubben, men jeg kommer i hallen, og det er fantastisk at mærke det fællesskab og den gode stemning der er i hallen. Vi siger altid, at vi kigger mere på udvikling end på resultater, og det har en stor del af æren for klubbens udvikling, siger Teddy Barrett.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce