Annonce
Ugeavisen Ribe

RIBE: Instruktører har selv kæmpet med angst og depression

Mona Møller Christensen, Torben Prinds og Birgitte Louise Bevensee er alle instruktører på Esbjerg Kommunes Lær at tackle kurser, og til februar er det de to kvinder, der kan hjælpe andre angst og depressionsramte i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Esbjerg Kommunes Lær at tackle kurser styres af instruktører, der selv har været ramt sygdom. I Ribe er der i foråret kurser i angst og depression samt i kroniske smerter.

Annonce

Ribe: Når man har selv oplevet enten kroniske smerter eller en depression på egen krop, så har man ofte gjort sig nogle erfaringer, hvilket andre kan få gavn af. Og de instruktører, som er tilknyttet Esbjerg Kommunes "Lær at tackle"-kurser, har netop selv oplevet eksempelvis at have angst.

Mona Møller Christensen, Birgitte Louise Bevensee og Torben Prinds er nogle af de instruktører, Esbjerg Kommune gør brug af, og når et Lær at tackle angst og depression kursus starter på Ribe Sundhedscenter den 1. februar er det de to kvinder, der er instruktører.

- Jeg er selv blevet mobbet på min tidligere arbejdsplads, og det prøvede jeg at finde en løsning på. Hertil er der mange gode værktøjer, og det vil andre kunne få gavn af at høre om, siger Birgitte Louise Bevensee, mens Torben Prinds tilføjer:

- Vi møder deltagerne på kurserne med forståelse. Jeg har også selv lænet mig op af den selvhjulpne værktøjskasse, og det har hjulpet os alle. Så nye deltagere kan se på os, at vi er kommet videre, siger han.

Fem forskellige kurser

Lær at tackle kurserne er gratis og kan findes i hele Esbjerg Kommune. Der findes nu fem forskellige slags: angst og depression, kronisk sygdom, kroniske smerter, job og sygdom og lær at tackle hverdagen som pårørende. Derudover afprøves der i 2018 et angst og depression kursus for unge mellem 15 og 25, samt et angst og depression online kursus.I Ribe er der i foråret kurser i Lær at tackle angst og depression samt et Lær at tackle kroniske smerter. Tilmelding og mere information kan fås hos Karina Andersson eller Anne Cathrine Omann på 76163441 eller latkursus@esbjergkommune.dk

Annonce

Rollemodeller

Lær at tackle kurserne er selvhjælpskurser, hvor deltagerne får præsenteret værktøjer, hvorefter de skal arbejde med sig selv og selv finde sin egen løsning.

- Det er ikke er kursus, hvor deltagerne får serveret en løsning på deres problem. Men forhåbentlig kan kurser som disse give deltagerne forståelse og accept for ens egen situation, siger Mona Møller Christensen.

Fra Esbjerg Kommune er det Karina Andersson, der er koordinator på kurserne, og hun mener, at det er vigtigt, at det er folk, der har prøvet det på egen krop, der er instruktører.

- Det, der virker meget godt ved disse kurser, er, at alle er i samme båd, og instruktørerne er eller har været der også, og det værdsætter mange tidligere kursusdeltagere også. Det er godt, at der er de her rollemodeller, som deltagerne kan spejle sig i, siger hun, og tilføjer et håb om, at kurset i Lær at tackle angst og depression kan få deltagelse af mindst ti personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce