Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Kunstmuseum genåbner med Georg Jacobsen-udstilling

Ribe Kunstmuseum er klar til at genåbne efter coronanedlukningen. Genåbningen byder på en stor Georg Jacobsen-udstilling. Foto: Ribe Kunstmuseum
Ribe Kunstmuseum genåbner onsdag den 21. april med en stor udstilling om kunstneren Georg Jacobsen og hans samtid.

Ribe: Onsdag den 21. april slår Ribe Kunstmuseum atter dørene op. Genåbningen efter coronanedlukningen byder på en stor Georg Jacobsen-udstilling.

Udstillingen har titlen "Billedbyggeren. Georg Jacobsen og den konstruktive kunst" og er en fortælling om den danske kunstner Georg Jacobsen. Fortælling om Georg Jacobsen er samtidig en fortælling om kunstnerfællesskaber i Paris, om billedopbygning og om at præge en ny generation af kunstnere.

På udstillingen vises værker af Georg Jacobsen, Adam Fischer, Ellen Fischer, Diego Rivera, Alf Rolfsen, Otte Sköld, Else Hagen, Hans Bendix, Else Christie Kielland, Alexander Schultz, Aage Storstein, Ragnhild Keyser, Ragnhild Kaarbø, Alf-Jørgen Aas, Leon Aurdal, Arne E. Holm og Alf Hartmann.

Annonce

Første gang i snart 60 år

Ribe Kunstmuseum ejer selv værker af Georg Jacobsen. Med denne udstilling sættes de for første gang i sammenhæng med det internationale kunstnermiljø i 1920’ernes Paris.

Ophængningen består af i alt 111 værker fordelt på skulptur, maleri og grafik fra Nasjonalmuseet i Oslo, Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø, Trondheim Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst, Fuglsang Kunstmuseum, Louisiana, Kunstmuseum Brandts, Kunsten, Aros, Randers Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum og en række norske og danske privatsamlinger. En del af værkerne har ikke været udstillet i Danmark siden 1960’erne.

Udstillingen er produceret og kurateret af Ribe Kunstmuseum. Den kan ses frem til den 6. juni. Den rejser efterfølgende videre til Fuglsang Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce