Annonce
Ugeavisen Ribe

RIBE: Lokal trækunstner med i stort vikingeprojekt

Bernd Hobohm med de vindskeder, som skal sættes op på et af vikingehusene i Norge. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Bernd Hobohm har både designet og lavet elementer til vikingeby i Gudvangen i Norge

Ribe: Der har været godt gang i snittejernene i Bernd Hobohms værksted i Lustrup den seneste tid. Han er nemlig med i et ganske stort vikingeprojekt, "Viking Valley Gudvangen", i Norge, hvor vikingebyen Njardarheimr er i gang med at blive bygget op.

- Folkene bag projektet har tilsyneladende lagt mærke til mit arbejde på blandt andet Ribe VikingeCenter, og så spurgte de mig for to år siden, om jeg ville være med. Det er rigtig fint, for det er sjældent, at man kan være med i sådan et projekt fra bunden og være med til at præge det. Det er nok en af de største projekter, jeg nogensinde har været med i, men det fedeste er, at der er penge til at finansiere sådan et projekt, siger Bernd Hobohm.

Han står for design og udskæring af elementer til en række vikingehuse i landsbyen. Blandt andet har han tegnet og udskåret vindskeder til to huse samt lavet skitser til vindskeder på ti andre huse.

- Jeg har lært mig selv op i vikinge byggestil, og det er deri min inspiration til de forskellige design kommer fra, forklarer Bernd Hobohm, som skal være med på projektet de kommende 3-4 år, indtil hele vikingelandsbyen er færdig.

I lokalområdet har trækunstneren Bernd Hobohm blandt andet lavet en række af træskulpturerne på Ribe VikingeCenter og lavet den nu faldne træfigur ved indgangen til Vedels Anlæg.

Vikingebyen Njardarheimr, der skal være et kulturhistorisk anlæg med formidling, åbner for turister til maj. Der vil, når alt er færdig være 1500 kvadratmeter bygninger.Gudvangen ligger cirka 148 kilometer nordøst for Bergen.

Man kan se mere om projektet på Facebook under "Viking Valley Gudvangen".

Der er blevet arbejdet på højtryk med snittejern for at lave i alt otte vindskeder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Hvert sæt af vindskeder til de forskellige huse har forskellige designs, som Bernd Hobohm også har lavet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er blevet arbejdet på højtryk med snittejern for at lave i alt otte vindskeder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce