Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe mangler byggegrunde: Lokalråd foreslår nye grunde øst for Damhus

Lokalråd Ribe Midt foreslår, at der kan være nye byggegrunde i området øst for Damhus, nord for Haderslevvej, hvor grundene vil vende ned mod Ribe Østerå. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lokalråd Ribe Midt foreslår at anvende arealer sydøst for Ribe langs Ribe Østerå som nye byggegrunde. Området med frit udsyn mod Ribe Domkirke skal afhjælpe byens mangel på byggegrunde, og idéen tages med på kommende møde med Esbjerg Kommune.

Ribe: I efteråret skrev UGE-Avisen Ribe om muligheden for udstykninger af boliggrunde øst for Damhus. Dengang var det udvalgsformand for Plan & Miljø, Karen Sandrini, der bragte det på bane, og nu griber formand for Lokalråd Ribe Midt den bold.

Der byggemodnes for tiden omkring Klostermarken, men derudover er der kun meget få byggegrunde tilbage at købe i og omkring Ribe, og især hvis man ønsker andet end det klassiske typehuskvarter. Det vil Lokalråd Ribe Midt gerne gøre noget ved.

- Vi mener jo godt, at man kan se nærmere på andre områder end lige Klostermarken, så man på den måde giver købere muligheden for at vælge mellem flere typer af grunde, siger lokalrådets formand, Niels Frederiksen.

Sammen med næstformand Lulu Hjarnø, der samtidig er lokalrådets repræsentant i Lustrup-Damhus Beboerforening, nævner de helt konkret området syd for Haderslevvej øst for Ribe, der ligger ud mod vådområderne langs Ribe Østerå med et imponerende udsyn over Ribe by og Ribe Domkirke.

- Man har aldrig rigtigt kigget denne vej, selv om området har flere gange været oppe og vende hos både Teknik & Byggeudvalget og Plan & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune, men hver gang er der ikke sket mere. Der er mange, der spørger os, hvad man kan gøre for at udvikle Ribe, og vi synes, at netop dette område vil være rigtigt godt til dem, der søger noget andet. Vi ved godt, at områdets lokalplan gør det lidt mudret, men det vil være noget nyt i forhold til, hvad der tidligere har været fremme omkring byggerier i Ribe, siger Niels Frederiksen.

Forfølger sagen

For noget skal der gøres, mener Lulu Hjarnø.

- Der mangler grunde, og det næste vi skal gøre, er at have en snak med Plan & Miljøudvalget og den lokale beboerforening. Vi synes godt, Ribe kan have forskellige grunde at tilbyde, og området herude er attraktivt, og vil nok tiltrække andre typer af borgere end dem, der måske søger til Klostermarken. Det synes vi vil være godt, hvis Ribe også kunne tilbyde, men der er ikke rigtigt nogen, der har kigget denne vej endnu. Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind for at det kan lykkes, men vi vil følge aktivt op og forfølge sagen, siger Lulu Hjarnø.

Lokalråd Ribe Midt tager emnet med til det årlige møde med Esbjergs politikere og forvaltning, som afholdes onsdag 28. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce