Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe-musikeren Anders Bast er klar med sin første lp

Anders Bast har udgivet plade på både vinyl og streaming. Foto: Bo Maimburg
Der er en stor plade på vej fra den ripensiske saxofonist, Anders Bast.
Annonce

Ribe: Igennem hele corona nedlukningen var saxofonisten Anders Bast hver dag klar med en gratis virtuel koncert som blandt andet foregik fra forældrenes hjem på Lærkevænget på Nørremarken. Den stribe af koncerter gav respons i det meste af Danmark, og han blev portrætteret i radio og tv og blandt andet P8 Jazz.

Dog betød nedlukningen, at udgivelsen af hans plade blev forsinket. Nu er den dog færdig, og musikken kan både nydes på lp og på streamingtjenesterne.

Pladen skal bruges til at kickstarte hans og bandets - Anders Bast and the Bastards - karriere, og efter et år med masser af aflyste koncerter kommer pladen belejligt.


Vi er meget bevidste om, at vi gerne vil skabe en hudløs ærlig plade, og det man hører er det man får. Og jeg mener at vi på den måde viser alle, at udover at være kunstnere også er håndværkere.

Anders Bast


Han skulle have spillet til Ribe Jazzfestival, men han deltager hvert år i et stort festspil i Norge, og han måtte derfor sige nej tak til festivallen. Han er også med i et regionsorkester i Norge, og er derfor et kendt ansigt i norske musikkredse.

Han spiller også mange koncerter i Tyskland og i Letland, hvor hans kæreste kommer fra. Pladen er indspillet live i studiet, og er dermed ærlig og helt tæt på den oplevelse man får når man oplever bandet.

Anders Bast

- Vi startede med at lave en rigtig god lyd i studiet, og vi gik så igang og indspillede det hele live. Vi er meget bevidste om, at vi gerne vil skabe en hudløs ærlig plade, og det man hører er det man får. Og jeg mener, at vi på den måde viser alle, at udover at være kunstnere også er håndværkere, siger Anders Bast.

Anders Bast and the Bastards

Anders Bast er 41 år, søn af Kirsten og Poul Kristensen og hans bror Kristian Bast er også musiker.Han er uddannet på konservatorierne i Esbjerg, Boston og København og han har siden hen blev færdiguddannet levet af at være musiker. Han har udgivet to plader sammen med rapperen Mc Einar, to plader med bandet Quarter Pounder og denne plade er den fjerde i navnet Anders Bast and the Bastards. Han har tidligere spillet med blandt andet Django Bates, Thomas Buttenshcøn og Mø.

Han kalder pladen kreativ moderne dansk jazz, og det er alt sammen Anders Basts kompositioner, selvom Anders Bast and the Bastards opfatter sig som et band, hvor alle byder ind. Musikken er groovy jazz med en stærk rytmisk profil.

Annonce

Musikken har et budskab

Titlerne på flere af sangene har et budskab, og det er første gang, han har gjort det.

- Jeg har fået et stærkere politisk holdning med alderen, og jeg lytter selv til musikere med holdninger, og det er årsagen til, at jeg har valgt det denne gang. Det er første gang, jeg udgiver en lp, og det er en drengedrøm, der går i opfyldelse, siger Anders Bast, som selv har udgivet pladen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce