Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe-spejdere er med i millionprojekt om pigers udeliv

Projektet "Spejd med pigerne" bliver fulgt tæt af forskere fra SDU, der er tilknyttet Center for Børn og Natur. Foto: De grønne pigespejdere
De grønne pigespejdere i Ribe er med i et stort projekt, der skal få flere piger i SFO'er til at komme mere ud.

Ribe: Er der forskel på, hvordan piger og drenge bruger uderummet når de er i SFO? Meget tyder på det. Nyt samarbejde mellem De grønne pigespejdere i Ribe, SFO’en og Center for Børn og Natur med projektet "Spejd med pigerne" se nærmere på, hvad der motiverer piger til at komme mere ud i den tid, de er i SFO.

Spejderkorpset har modtaget en bevilling på en million kroner fra Friluftsrådet til projektet, der bliver evalueret af Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i samspil med Center for Børn og Natur.

- Med projektet motiverer og skaber vi rammerne for, at flere piger på SFO’er kommer ud og er aktive i naturen. Flere undersøgelser dokumenterer, at så snart børn starter i skole, er de langt mindre udendørs, end da de var i børnehave. Vi ved også, at pigerne er mindre ude end drengene, fortæller projektleder Tenna Libak.

Annonce

Underbelyst område

Børns brug af friluftslivet i skoler og daginstitutioner er veldokumenteret, men samtidig underbelyst i forhold til SFO'er.

- Vi udvikler og tester metoder og aktiviteter i tre lokale samarbejder mellem SFO og spejdergruppe i henholdsvis Kalundborg, Ribe og Haderslev, og så er det vores håb, at de indsigter vi får her, kan vi udbrede til andre organisationer og institutioner, der arbejder med piger.


Med projektet motiverer og skaber vi rammerne for, at flere piger på SFO’er kommer ud og er aktive i naturen.

Tenna Libak


Pigespejdergruppen i Ribe greb hurtigt muligheden for at være pionerer indenfor udeliv hos piger.

- Vi synes, det er vildt spændende, at vi kan være med til at få mere konkret viden frem om, hvad der faktisk virker i forhold til at motivere flere piger til et aktivt udeliv. Som pigespejdere har vi en del erfaring i at engagere piger i alle aldre til at interessere sig for udelivet og det fællesskab, man kan have her. Det vil vi naturligvis bruge i samarbejde med SFO’en. Men jeg er da rigtig nysgerrig på at få viden om præcis, hvad der virker, så vi kan gøre mere af det fremover, siger spejderleder Bente Lyngsøe fra De grønne pigespejdere i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce