Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe VikingeCenter åbner med et lidt anderledes vikingemarked

De vanlige og populære krigershows på Ribe VikingeCenter kan godt gennemføres ved årets vikingemarked, dog kommer det til at foregå forskellige steder på samme tid, så man undgår, at for mange mennesker forsamler sig. Arkivfoto
Årets internationale vikingemarked på Ribe VikingeCenter bliver knap så internationalt i år, ligesom det forkortes fra en uge til tre dage.

Ribe:  Foråret er kommet til Danmark og dermed er det også tid til det årlige internationale vikingemarked på Ribe VikingeCenter.

Dog påvirker COVID-19 ligesom så meget andet årets marked. Således bliver det ugelange marked forkortet til at foregå fredag til søndag i bededagsferien, ligesom det bliver noget mindre internationalt end andre år.

- Årets marked bliver anderledes på især to måder. For det første kommer der kun ganske få vikinger eller gæster fra udlandet, og så vil der ikke være nogen store shows, forklarer leder og dramaturg på Ribe VikingeCenter, Christin V. Clausen.

- Men vi må åbne, og det er dejligt. Vi må også invitere vikinger indenfor til at deltage i vores formidling, så der vil være vikinger med deres telte på centret, hvor de arbejder, handler, giver liv til området og skaber stemning. Vi ændrer dog ved de sædvanlige, store shows, som ikke går hånd i hånd med forsamlingsloftet. I stedet vil der være flere, mindre forestillinger på samme tid forskellige steder på området, så publikum naturligt fordeles og holder afstand, fortsætter hun.

Ribe VikingeCenter er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter og har skullet afvente de seneste retningslinjer for denne gruppe af attraktioner. Dermed må Centret også åbne indendørs faciliteter som alle vikingehusene, så man som gæst kan kigge indenfor. De daglige programsatte arrangementer som  falkonershow, krigertræning og fodring af dyr må dog endnu ikke gennemføres.

- Vi har 12 hektar at brede os på, og vi har gode erfaringer fra sidste sæson, hvor vi også skulle forholde os til corona, så vi kan give alle en tryg og sikker oplevelse. Alle skal fremvise en negativ coronatest ved ankomst, og vi appellerer selvfølgelig til alle om at afspritte ofte, holde god afstand samt bruge maske indendørs, siger Mikkel F. Laursen, leder og bygmester på Ribe VikingeCenter.

Årets vikingemarked

Der er åbent fredag den 30. april, samt lørdag og søndag den 1. og 2. maj fra kl. 10:00 til 17:00.

Der vil være god afstand mellem telte og boder, håndsprit rundt omkring på centret, og begrænsning på, hvor mange, der kan opholde sig samtidig inde i vikingehusene.

Det er muligt at købe billet online i forvejen. Derudover skal alle gæster, der er fyldt 15 år, fremvise et coronapas ved indgangen med enten en negativ coronatest, der er max 72 timer gammel eller bevis for, at man er færdigvaccineret. I begge tilfælde skal man også fremvise billed-ID.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce