Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe VikingeCenter klar til at åbne igen: Reb, pæle og håndsprit skal give sikre forhold for gæster

Håndspritten er sat op på Ribe VikingeCenter, og Christin V. Clausen og Mikkel Fisker Laursen er i den grad klar til at tage mod gæsterne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mandag åbner Ribe VikingeCenter påny. Håbet er, at mange lokale vil besøge centret i en sommer, hvor eventprogrammet i stor grad kan gennemføres.
Annonce

Ribe: I vikingemiljøet på Ribe VikingeCenter vil gæster den kommende tid støde på noget, som ikke fandtes dengang, vikingerne levede. Dispensere med håndsprit er som alle andre steder gjort tilgængelige, når centeret åbner mandag den 8. juni, og for bygmester Mikkel Fisker Laursen er det vigtigt, at de sundhedsmæssige foranstaltninger så vidt muligt kommer til at passe ind i vikingemiljøet.

- I forvejen har vi forskellige lovskilte og redningskranse, som jo heller ikke eksisterede i vikingetiden, og det er vigtigt for os, at sådanne ting skal gøres synlige på den usynlige måde. Den typiske turist vil forhåbentlig ikke kunne se den store forskel herude ud over de spritdispensere, der står rundt omkring, siger han og tilføjer, at man også vil bruge naturlige afstandsmarkører som reb, pæle og pileflet.

Man vil således sprede folk lidt ud til de events som vikingekampshow og hesteshow, der normalt tiltrækker mange på samme tid. Ligeledes vil aktiviteter som bueskydning foregå med instruktion på afstand.

Åbninger

Flere museer i Ribeområdet er allerede åbnet. Vadehavscentret slog dørene op 26. maj. Også Museet Ribes Vikinger åbnede den dag.

Ribe Domkirke åbner op for Domkirkemuseet og borgertårnet 8. juni, mens Ribes Gamle Rådhus og Jacob A. Riis Museum, som begge hører under Sydvestjyske Museer, åbner den 9. juni.

Annonce

Fastholder events

Christin Vesterager Clausen, der er dramaturg og formidler på Ribe VikingeCenter, er involveret i planlægningen af en række af de faste events, og hun kan faktisk se frem mod en sommer, hvor alle de vante arrangementer kan afvikles.

- Sæsonen hidtil har jo været skudt godt og grundigt i sænk, men i det store hele kan vi fastholde vores eventprogram hen over sommeren. De frivillige grupper, som leverer aktiviteterne til os, hungrer efter at komme i gang. Nogle arrangementer bliver dog reguleret lidt, eksempelvis vil tingmøderne foregå udendørs, mens gæsterne heller ikke vil kunne få smagsprøver ved vores madformidling. Men vi finder løsninger eller alternativer på det, der ikke er muligt, og det har også været en høj prioritet for os at muliggøre den nærværende og personlige formidling, som vi er så stærke på i forvejen, siger Christin Vesterager Clausen, der yderligere kan glæde sig over, at der i den kommende tid også bliver tryk på med at afholde skoletjenesteforløb.

Annonce

Håber at se lokale

På Ribe VikingeCenter venter man ligesom mange andre steder på, at grænserne bliver genåbnet, så udenlandske turister atter kan komme til området. Men Christin Vesterager Clausen håber også at se en masse lokale.

- Vi håber jo, at de Ribefolk, som aldrig har været her før eller har været her for flere år siden, siger, at det er nu, at de skal besøge os. Der er sket virkelig meget i området, og vi har mange byggerier, der er værd at se. Vi har mange oplevelser, som familier kan få meget ud af at have sammen, siger hun.

Efter genåbningen er en af de første større events "Vikingemad til alle tider" i begyndelsen af juli, mens der senere på sommeren vil kunne opleves vikinger på islandske heste og vikingekrigeruge.

En af ændringer til sommersæsonen bliver, at tingmøderne rykkes udendørs. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Når der skal være større aktiviteter som eksempelvis kampshow, skal gæsternes spredes lidt mere ud. Reb, pæle og pileflet skal bruges som naturlige afstandsmarkører. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Håndspritten skal have en central plads på Ribe VikingeCenter, når der genåbnes på mandag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mikkel Fisker Laursen har op til genåbningen travlt med at gøre forholdene på Ribe VikingeCenter klar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce