Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng bag ny stor komedie

Rasmus Heide har blandt andet Stephania Potalivo på rollelisten, som han her er ved at instruere under optagelserne. Foto: Åsmund Sollihøgda/Nordisk Film
Rasmus Heide har skrevet og instrueret Centervagt, der blandt andet har to af hans gamle venner fra Ribe på rollelisten.

Ribe: Filminstruktøren Rasmus Heide, der stammer fra Ribe, er snart aktuel med en ny stor komedie, der har fået titlen Centervagt.

Filmen skal forsøge at leve op til succeserne Blå mænd, Alle for En-trilogien og Julefrokosten og der er store forventninger til filmen fra Nordisk Film og hele holdet bag.

Rasmus Heides film Centervagt kan snart ses i biografer over hele landet. Foto: Åsmund Sollihøgda/Nordisk Film

Rasmus Heide har både været manuskriptforfatter og instruktør, og han har endnu engang kigget på sin fortid i Ribe, da han skulle skabe filmen.

- Det har været virkelig udfordrende at finde på hele historien og skrive manuskriptet til Centervagt, og jeg er enormt taknemmelig og glad for, at så mange dygtige skuespillere og komikere har sagt ja til at medvirke i filmen. Det har løftet hele projektet og gjort filmen både bedre og meget sjovere. Jeg elsker jo at lade mig inspirere af min opvækst i Ribe, når jeg skal laver en film, og denne gang lykkedes det endda at overtale to gode Ribe-venner, John Karstensen og Jonas Michelsen, til at medvirke i filmen. Mit håb er da, at der er lidt ekstra til det publikum, der kender og holder af Ribe, siger Rasmus Heide.


Jeg elsker jo at lade mig inspirere af min opvækst i Ribe, når jeg skal laver en film, og denne gang lykkedes det endda at overtale to gode Ribe-venner, John Karstensen og Jonas Michelsen, til at medvirke i filmen. Mit håb er da, at der er lidt ekstra til det publikum, der kender og holder af Ribe

Rasmus Heide


Hans kærlighed til sin fødeby har han flere gange vist i filmene. I Alle for En kunne man se undertekster på TV2News, der refererede til både Tulipanfesten og til stamværtshuset Strygejernet. Og da "Blå mænd" udkom på DVD havde han citeret fra UGE-Avisens anmeldelse i selskab med store danske aviser.

Filmens plot

Centervagt starter ved, at chefen for et skrantende shoppingcenter vil skære ned på vagtpersonalet, og så må de to sikkerhedsvagter Glen og MC ty til utraditionelle metoder for at beholde deres jobs. Glen er hemmeligt forelsket i MC og foreslår, at de stjæler i deres eget center for at bevise, at centervagter ikke er noget, man sparer på.

Det er bagest fra venstre Kirsten Lehfeldt, Charter McCloskey, Nikolaj Stokholm, Martin Brygmann, Rasmus Heide. Og forrest fra venstre er det Christopher Læssø, Rune Klan og Josephine Park. Foto: Åsmund Sollihøgda/Nordisk Film

Det går forrygende. Glen og MC har aldrig haft det sjovere, for det er let at være heltemodig vagt, når tyven er din kollega i forklædning. Men da centerchefen ansætter den selvsikre hjerteknuser og supervagt Patrick, går der grus i maskineriet, og Glen må bruge alle kneb i kampen for karrieren og kærligheden.

Kort om filmen

Centervagt er skrevet og instrueret af Rasmus Heide og på rollelisten kan man blandt andet se Rune Klan, Stephania Potalivo, Kirsten Lehfeldt, Martin Brygmann og Nikolaj Stokholm.

Filmen har biografpremiere 3. juni. Filmen produceres af Nordisk Film.

- Det har været et vanvittigt år for de fleste af os, men jeg håber stadig, at filmen kan få folk til at skrige af grin i biografmørket til juni. Det tror jeg, der er brug for lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce