Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedrengen Martin Pagaard elsker musikken og familien

Den karismatiske trommeslager, Martin Pagaard, er musiker ind i hjertet, men han elsker også at være i Ribe. Foto: Peter Langwitz Schmidt
Martin Pagaard har et liv der er fyldt med musik, og han nyder at medvirke til at præge andres musik.
Annonce

Ribe: Der er to ting, som fylder meget i Martin Pagaards liv.

Det ene er at være en god far for datteren My, og det andet er at spille musik på alle mulige måder og i alle mulige sammenhænge. Og selvom man som musiker er en offentlig person, opfatter han sig selv som det modsatte.

- Jeg er et meget privat menneske, selvom jeg godt ved, at det måske ikke harmonerer så meget med at være musiker. Når man står på en scene, bliver man meget offentlig, og jeg tror, det er derfor, jeg har brug for også at være privat. Jeg nyder at lukke min dør og bare være mig selv, jeg prøver at nyde livet, og jeg slapper af så meget, som det er muligt, siger Martin Pagaard.


Colorblind havde allerede fået deres gennembrud i Danmark, da jeg kom med i bandet, og bagefter kan jeg se, at det måske var for tidligt, for det gav andre et billede af mig selv, som jeg ikke ønskede.

Martin Pagaard


- Jeg har den klare overbevisning, at man ikke bliver lykkelig af at have penge. Jeg vil gerne bruge tiden på det, jeg har lyst til, og det er at være en god far og hygge mig sammen med min datter samt se de mennesker, jeg gerne vil, tage ud at fiske og være til stede. Jeg er blevet bedre til at slappe af og være til stede.

Annonce

Kom med i et topband

Martin er oprindelig trommeslager, og det er også det, der er hans primære instrument i dag. Han var dog ikke ret gammel, før han tog fat på guitaren og uden at have ret meget viden om, hvordan man spiller, begyndte han at skrive sange og være meget mere end bare trommeslager.

Han har som en anden Phil Collins stået forrest på scenen, og han opfatter sig selv som musiker mere end som trommeslager.

Martin Pagaard er meget mere end trommeslager. Han spiller også guitar, synger og skriver sange. Peter Langwitz Schmidt

- Da jeg var helt ung, sagde en klog mand til mig, at det var vigtigt at spille andet end trommer, hvis man ville noget med musikken. Og det lyttede jeg til.

Da Martin var 19 år, blev han inviteret til audition i det etablerede topband, Colorblind. Pludselig var han en del af den etablerede danske rockbranche, og han blev honoreret for sit talent, sin målrettethed og sin professionelle indstilling.

Martin Pagaard

Martin Pagaard er 42 år, og han har datteren My på 12 år. Martin har boet i Ribe det meste af sit liv, og han arbejder som musiker og lydtekniker. Han har spillet trommer i blandt andet Colorblind og så spiller han i dag i Gravel Roads og Creedens. Han har sit navn på blandt andet Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy og Magtens Korridors pladecovers hvor han har været trommetekniker, co-producer og deltaget på andre måder.

- Colorblind havde allerede fået deres gennembrud i Danmark, da jeg kom med i bandet, og bagefter kan jeg se, at det måske var for tidligt, for det gav andre et billede af mig selv, som jeg ikke ønskede. Mange har udtrykt, at jeg var sødere, end de troede, og det tog mig flere år at finde mit ståsted. Jeg havde det svært ved pludselig at være et kendt ansigt i Ribe. Der var folk der hilste på mig, som jeg vidste ikke kunne lide mig, og det var mærkeligt, fortæller han.

Annonce

Har lært lektien

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg har evner til at spille med hvem som helst. Men jeg må også erkende, at jeg måske ikke har psyken til det. Jeg har lært, hvordan man gebærder sig for at klare sig i musikbranchen.

- Men jeg har også lært, at jeg ikke vil give afkald på min familie for at være musiker på fuld tid. Jeg har det godt her i Ribe, hvor jeg er tæt på min familie. Jeg har klaret rejsen mellem at være Martin og musiker, og jeg har formået at søge det rigtige, og derfor er jeg her hvor jeg er.

Annonce

De korte svar

Giv mig tre ord der beskriver dig selv?

- Professionel, loyal og rar.

Hvad er det, du kan som musiker?

- Jeg kan høre sangen inde i mit hoved, og jeg kan forme musikken, så melodien og sangen kommer frem.

Hvad kan du bedst lide ved Ribe?

- Der er en tryghed, som jeg sætter stor pris på.

Hvad er du god til?

- Jeg er god til at arbejde med mennesker, og det er jo vigtig, når man laver musik. Og så er jeg god til at finde min plads.

Hvorfor spiller du musik?

- Jeg er skabt til det, og jeg ved ikke lige hvorfor.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal drikke noget godt vin, og så skal vi se en Brøndby fodboldkamp fra dengang, de var gode. Og så skal vi slutte med at høre noget godt musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce