Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedrengen Willi elsker at hjælpe foreninger: - Jeg hjælper, fordi jeg kan og har lyst

Ribedrengen Willi Weber sætter en ære i at hjælpe andre, og han er med i flere foreninger. Foto: Bo Maimburg
Willi Weber er en aktiv mand, som til fulde lever op til familiens ry om at være markant og involveret i lokalsamfundet.

Ribe: 71-årige Willi Weber er en markant mand i den by, som han altid har boet i, og han er ud af en familie, hvor alle medlemmerne også har været særdeles markante.

Willis farfar ejede Weis Stue, hans far var købmand i gågaden og brødrene Carl-Christian og Parmo har været ligeså markante på hver deres måde.

Willi har fortsat den tendens, og han er i dag blandt meget andet aktiv i Lokalråd Ribe Midt og Kulturnatten.

Annonce

- Jeg roder mig tit ind i et stykke frivilligt arbejde, men jeg gør det af lyst og fordi jeg kan. Jeg tager mig gerne af en bestyrelsespost, og det sker tit, at det er mig tilbyder min hjælp. Jeg har været ”fødselshjælper” i mange foreninger, og det gør jeg gerne, for jeg sætter en ære i at hjælpe og gøre noget for det samfund, jeg er en del af, siger Willi Weber.

Han er ikke den type, der bliver skræmt af arbejdsmængden i et stykke frivilligt arbejde, nærmere tværtimod. Og han har nemt ved at forklare, hvorfor han gerne tilbyder sin hjælp.

- Jeg kan jo egentlig bare sige, at jeg gør det, fordi jeg kan. Og så handler det måske om, at det andre kan føle som en besværlig og en stor mundfuld, kan for mig føles som en let opgave. Min erfaring fra mit arbejde i forskellige kommuner er en stor fordel.

Han ser opgaverne som noget, han gør i den gode sags tjeneste, og det er lige meget, hvad arbejdet går ud på, så længe det er godt for andre.

Nej tak til kaffe og vandkringle

Han opfatter sig selv som et utålmodigt menneske.

- Jeg er ikke særlig tålmodig, og jeg er bare ikke særlig god til møder, der starter klokken 20 med kaffe og vandkringle uden struktur. Der skal være en agenda og en mening med, at jeg deltager i en aktivitet.

- Jeg tager altid mit netværk ind i det, jeg involverer mig i, og det giver store fordele, hvis der er en opgave, der skal udføres. Hvis der skal spærres af et sted, kender jeg nogen, der kan løse den opgave, ellers kender jeg en, der kender en. I hvert fald hvis det er en opgave, der skal gøres i en sag, der er til gavn for Ribe.

Jeg roder mig tit ind i et stykke frivilligt arbejde, men jeg gør det af lyst og fordi jeg kan. Jeg tager mig gerne af en bestyrelsespost, og det sker tit, at det er mig tilbyder min hjælp. Jeg har været ”fødselshjælper” i mange foreninger, og det gør jeg gerne, for jeg sætter en ære i at hjælpe og gøre noget for det samfund, jeg er en del af

Willi Weber
Annonce

Social hvis det giver mening

Willi opfatter sig selv som et socialt menneske, men han er ikke social for bare at være social.

- Jeg elsker at cykle ud og besøge min gode ven Torvald, der også bor her i Tange, og så bruger vi tiden på at snakke om alt mellem himmel og jord. Men jeg er nok social på en speciel måde. Jeg kan godt lide at være en del af sociale sammenhænge, men der skal være en mening med det. Jeg er med i en madklub og i Rotary, og jeg vil gerne være sammen med mennesker, som giver mig noget. Det skal ikke være mennesker, der er som mig, men mennesker der kan udfordre mig.

Annonce

Familien er i centrum

Han opfatter også sig selv som et rigtig familiemenneske.

- Jeg nyder at samle hele familien, og det sker gerne her i huset på Linde Alle. Jeg har en sund, rask og aktiv familie, og det er alle sammen mennesker, som sætter stor pris på de samme værdier som mig.

Willi er stolt over at være en del af en familie, som har så markant en position og historie i Ribe som er tilfældet. Selvom han omvendt har et afslappet forhold til det at være ripenser.

Kort om Willi Weber

Willi Weber er 71 år gammel, og han er født og opvokset i Ribe. Han er sågar født i det hus han bor i. Han er gift med Lene Øtoft, og de har to børn og fire børnebørn.

Willi er uddannet i den offentlige administration, og han har arbejdet i 50 år i forskellige kommuner. Han har været fuldmægtig og vice ungdomsskoleinspektør i Ribe, vicekommunaldirektør i Lunderskov Kommune, og han har været vicedirektør for ældreområdet i Haderslev Kommune. Han har også været aktiv frivillig leder i Ribe Golf Klub og i Rotary.

- Der skal slet ikke herske nogen tvivl om, at min baggrund og historie her i Ribe betyder noget, understreger han.

- Jeg har aldrig prøvet at bo andre steder end i Ribe, men jeg nyder stadig at bo her, og jeg har ingen ambitioner om andet. Hvis jeg skulle flytte, ved jeg virkelig ikke, hvor jeg skulle bo.

Det er især det lokale kulturliv, der holder ham i Ribe.

- Vi er gode til at bruge Ribes kulturliv, og jeg kan godt lide at gå på Ribe Bryghus og høre noget musik eller se et teaterstykke. Jeg kommer ikke til at flytte til Esbjerg, for jeg kan ikke se, at kulturlivet der kan matche Ribes. Men jeg mærker omvendt, at flere og flere fra Esbjerg kører til Ribe for at opleve Ribes kultur og handelsliv, og det er jeg da rigtig glad for, siger han.

Annonce

For meget bureaukrati

Willi har i sin position som medlem af lokalråd Ribe Midt en tæt kontakt til byrådet og arbejdet i kommunal regi.

Willi Weber bor på Linde Alle i det hus, hvor han blev født for 71 år siden. Foto: Bo Maimburg

Men han savner, at rådet kommer tættere på byrådet og kommunen i særdelelshed.

- Nu er der kommet ni medlemmer af byrådet, som alle bor i den gamle Ribe Kommune. Og det er da lidt sjovt, for det er jo en ret imponerende repræsentation. Det burde give bedre muligheder, forat vi kan komme tættere på beslutningsprocesserne, men jeg oplever at bureaukratiet hindrer den tætte kontakt, og gør det svært at leve op til kommunens målsætning om borgerinddragelse og involvering af borgerne.

- Jeg var allerede inden kommunesammenlægningen markant, i min holdning om at det bedste for os ville være at blive en del af en stor kommune som Esbjerg, for det giver og har givet muligheder. Og den holdning har jeg stadigvæk, men jeg synes bare, at vi mangler at nærdemokratiet slå igennem.


Annonce

Dit eller dat

Ribe eller Esbjerg?
- Ribe
Stort eller småt?
-Småt.
Land eller by?
- Bymenneske.


Annonce

De korte?


Giv mig tre ord der beskriver dig selv?
- Struktureret, bliver ikke stresset og involverende.
Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?
- Det er jo, at Ribe er som den er. Det er en historisk interessant by med ligeså interessante mennesker.
Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen hvad skal vi så lave?
- Vi skal på rævejagt på Mandø, og du skal have hele oplevelsen fra vi kører hjemmefra og indover Vaden for at opleve roen på øen. Mandø er en fantastisk ø som er det perfekte sted at slappe af når man har en hektisk hverdag. Vi skal nyde naturen, fuglelivet og den overskuelige ø. Og du skal se de helt særlige steder der er på øen.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce