Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedrengs trolde skaffer penge til kræft

Benny Løgstrup fra Kop & Kande har den store trold som Søren har dekoreret stående i butikken. Foto: Bo Maimburg
Hvis man køber en Lykketrold hos Kop & Kande støtter man Kræftens Bekæmpelse, og en af dem er designet af kunstneren Søren Parmo.
Annonce

Ribe: Den tidligere Ribedreng, kunstneren Søren Parmo, har kreeret en lykketrold, som blandt andet sælges hos Kop & Kande i Ribe.

Han har kaldt trolden MorEva, hvor mor er ment som en hyldest til hans egen mor, Aase Parmo, der døde af kræft som 65-årig, mens navnet Eva er en hyldest til Sørens børns mor, der også har været ramt af kræft.

- Jeg har dekoreret en stor trold, som i øjeblikket står udstillet hos Kop & Kande i Ribe for at sætte fokus på den gode sag, og ved siden af den står der en stribe trolde som er til salg. Hvis man køber en af troldene, går der 30 kroner til Kræftens Bekæmpelse, og vi har har allerede nu indsamlet godt to millioner kroner. Nu går vi efter at runde 2,5 millioner kroner, siger Søren Parmo.

Initiativet skaber glæde og begejstring hos Kop & Kande.

- Det er Søren, der har sørget for, at jeg har fået lov til at udstille den store trold, og det giver naturligvis en masse opmærksomhed. Vi har alle troldene på lager, og jeg kan mærke, at der er stor interesse for at sælge dem, der støtter Kræftens Bekæmpelse, siger indehaver Benny Løgstrup.

Annonce

En travl mand

Søren Parmo er oprindelig uddannet vinmand ligesom hans far, Parmo Pedersen, men han har levet af at være kunstner igennem de sidste 22 år. Han har rigtig mange udstillinger, og han har eget galleri og atelier på gågaden i Måløv.

Søren har sin helt egen stil og farvespil, og så har han en streg, som giver ham genkendelighed. I de fleste af Parmos værker er der en fugl, der har en central rolle, og fuglen er symbolet på frihed.

- Jeg elsker der frie liv, man har som kunstner, og det er årsagen til, at fuglen er så central. Jeg føler ikke, at jeg er på arbejde, når jeg maler, for jeg tænker på kunst, fra jeg står op til jeg går i seng. Og udover at være kunstner er jeg også købmand, og når jeg ikke maler handler jeg med kunst og alt mellem himmel og jord, siger Søren Parmo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce