Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribekandidater led valgnederlag: Ahlqvist, Oken og Tørnqvist var valgets tabere

Tredje gang var ikke lykkens gang for Peder Tørnqvist. Foto: Bo Maimburg
Der var ikke genvalg til socialdemokraternes Nini Oken, mens partikollega Jørgen Ahlquist trods stor tilbagegang i personlige stemmer alligevel opnåede genvalg. Heller ikke Venstres Peder Tørnqvist kom ind i byrådet.

Ribe: Der var mange lokale vindere, men der var naturligvis også markante tabere ved tirsdagens kommunalvalg i Esbjerg Kommune.

En af de store tabere var Socialdemokraten Nini Oken, der ikke kom ind i byrådet denne gang, mens den nye Venstremand, Peder Tørnqvist måtte erkende, at tredje gang bestemt ikke var lykkens gang.

Ved valget i 2013 fik Peder Tørnqvist flere end 800 personlige stemmer, da han stillede op for første gang. Det var ikke nok, og det var de 456 stemmer i 2017 heller ikke. Siden skiftede han fra Konservative til Venstre med håbet om, at det ville hjælpe på at blive valgt. Det gjorde det dog ikke med omkring 325 personlige stemmer ved dette valg.

Annonce

- Jeg vidste godt, at det var svært, når man skifter parti og dermed skal opbygge et nyt netværk og ståsted. Men sådan er politik. Jeg havde regnet med, at det kunne lykkes, så det er klart, at jeg er skuffet, for det er da rigtig træls. Men jeg har allerede besluttet mig for, at det var sidste gang, jeg stillede op, siger Peder Tørnqvist.

Han tror på, at der har været for mange Venstre kandidater til at dele stemmerne, men han glæder sig ved samme lejlighed over, at Venstre er gået frem.

- Jeg ved ikke om jeg kunne have gjort mere, for jeg har arbejdet og gjort, hvad jeg kunne, og jeg glæder mig over, at politik har givet mig masser af gode kontakter - også på tværs af partierne. Jeg er kommet ind i bestyrelsen for Venstre, og jeg vil nu bruge mine kræfter på at lave et organisatorisk arbejde, siger Peder Tørnqvist.

Det er synd for Ribe!

Efter fire år i byrådet blev Nini Oken sendt til tælling ved dette valg, og hun formåede ikke at generobre sin plads i byrådet. Hun fik 258 personlige stemmer - en tilbagegang på omkring 58 stemmer i forhold til sidste valg - og hun er ked af, at hun ikke blev genvalgt.

Nini Oken var den eneste af kandidaterne fra Ribe, som ikke opnåede genvalg. Arkivfoto

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kom ind i byrådet, for jeg føler, at jeg har meget at byde ind med. Det er synd for Ribe, at jeg ikke kom ind, men jeg kunne ikke have gjort så meget andet, end jeg har gjort. Jeg har været synlig, og jeg har taget en stribe sager op, men det har åbenbart ikke været nok, siger en tydelig skuffet Nini Oken.

Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kom ind i byrådet, for jeg føler, at jeg har meget at byde ind med, og det er synd or Ribe. Men jeg kunne ikke have gjort så meget andet, end jeg har gjort

Nini Oken

Hun fortsætter med at være aktiv i Ribe Fritidscenters venneforening, som frivillig på Termansens, og så vil hun stadig fortsætte arbejdet med at få etableret et hus til ældre her i Ribe.

- Når man lukker en dør åbner man en ny, og jeg vil nu overveje, hvad jeg vil bruge min tid på. Det er lidt paradoksalt, for jeg regnede ikke med noget ved forrige valg, men denne gang forventede jeg da at komme ind. Og så lykkes det ikke, siger hun.

Annonce

Er træt af SF

Partikollegaen Jørgen Ahlquist havde heller ikke et godt valg, men han formåede dog at få nok stemmer til at blive genvalgt. I alt blev det 381 stemmer, hvilket var næsten 200 færre end for fire år siden. Blot to andre kommende byrådsmedlemmer fik færre stemmer.

Således har det seneste års status som gruppeformand for Socialdemokratiet ikke haft en positiv effekt på antallet af stemmer,

- Det er klart, at jeg er skuffet over valget, men Socialdemokratiet er gået tilbage over det meste af landet. Det, der overrasker og ærgrer mig mest, er, at SF laver en aftale med Venstre for den havde jeg bestemt ikke set komme, siger Jørgen Ahlqvist.

Socialdemokratiets gruppeformand, Jørgen Ahlqvist, fik ikke et godt valg, men han glæder sig over at være genvalgt. Foto: Bo Maimburg

Han er dog glad for, at han endnu engang blev valgt.

- Der er jo en kæmpe forskel på at være valgt eller ikke at være valgt. Nu må vi arbejde for at få gennemført vores politik, men jeg ved godt, at det bliver svært med den konstellation SF har lavet med de borgerlige. Men sådan er politik jo, siger han og tilføjer, at han allerede onsdag formiddag har pillet alle sine valgplakater ned.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce