Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribemusiker har noget på hjerte

Helene Bak har udgivet en ny plade der indeholder smukt og inderligt musik. Foto: Mathias Ørtenblad Nobel.
Helene Bak har udgivet et nyt album, og det er denne gang både streaming og vinyl.
Annonce

Ribe: Der er kommet nyt musik fra den ripensiske pianist, sanger og sangskriver, Helene Bak.

Pladen hedder ”Under One Roof”, og musikken kommer både på streamingtjenesterne og på vinyl. Musikken har et klart budskab, der i den grad er noget, alle kan forholde sig til lige nu. Nemlig budskabet om, at det ikke er det, der vælter dig, der skaber dig - det er hvordan, du rejser dig igen.

Og Helene Bak er hudløs ærlig med sit budskab.

- Musikken har hjulpet mig med at bearbejde mange oplevelser, jeg har haft i mit liv. Musikken kan forhåbentlig også være med til, at hele os mennesker og binde os rigtigt sammen igen, når "stormen" har lagt sig, siger Helene Bak som en tydelig henvisning til det nedlukkede Danmark.

Annonce

En smuk stemme

Helene er vokset op her i Ribe med Vestkystens store vidder lige uden for døren. I hendes sange mærker man både den bidende vind og det blikstille hav. Hun har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertet.

Helene Baks smukke stemme med det inderlige udtryk giver hendes fine sange karakter, og hun kan om nogen få ordene til at gå lige ind i hjertet på folk. Der er en ro og en helt særlig stemning over musikken. Det er svært at sige, hvad stilen er, for det er lidt pop, jazz, folk og rock over musikken og sangene, og det er som om, hun har taget det vigtigste og bedste fra genrerne med i musikken.


Musikken har hjulpet mig med at bearbejde mange oplevelser, jeg har haft i mit liv. Musikken kan også være med til, at hele os mennesker og binde os rigtigt sammen igen, når "stormen" har lagt sig.

Helene Bak


Men det vigtigste af alt er, at albummet indeholder nogle fantastiske sange, som ingen kan fortolke bedre end hende, der har skrevet dem.

Helene startede sin karriere som jazzsangerinde, og hun har udviklet sig til en rigtig historiefortæller og sing-a-songwriter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce