Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribemusikeren Kræn elsker metal og spiller i dag med forbillederne

Kræn Meier (i midten) har været på en større koncert turne i Asien med det danske band Artillery. Privatfoto
Guitaristen Kræn Meier fra Ribe er kommet med i bandet Artillery med hvem, han udgiver et album, ligesom han også snart skal på en større turne sammen med bandet.

Ribe: Da Kræn Meier var helt ung i Ribe på et tidspunkt, hvor musikforeningen RIAMUF havde sin storhedstid, fik han en meget stor passion for metalmusikken, og han brugte meget tid på, at sidde hjemme og nørde forbillederne i det danske band Artillery. De inspirerede ham til at skabe bandet Sacrificial, som han indspillede tre cd’ere med, ligesom han og bandet leverede en stribe fantastiske flotte liveoptrædener.

Sacrificial er i dag sat på pause, og i stedet er Kræn Meier blevet medlem af Artillery. Da bandet manglede en guitarist var det oplagt at spørge Kræn, for han havde etableret sig som et navn i branchen.

Kræn har stadig en kæmpe stor glæde ved musikken, og han bruger masser af tid på at øve derhjemme. Privatfoto

- Det er lidt sjovt at spille med Artillery, for det er det band, jeg er vokset op med og det band, jeg har set op til og blevet inspireret af i mange år. Jeg sad og nørdede deres sange tilbage i 80'erne, og pludselig er jeg en af dem. Det var min gode ven John Hansen, der introducerede mig til Artillery, og jeg har flere gange drillet ham med, hvad det kan føre til at spille musik for mig. De første gange, vi øvede sammen, var det lidt mærkeligt, for de har jo været mine forbilleder, men nu er jeg jo bare en del af et band, hvor alle er lige, siger Kræn Meier, der spiller guitar og har komponeret flere sange på bandets nyeste album.

De har anerkendelsen

I metalkredse opfattes Artillery, Metallica og Exodus som opfinderne af metalmusikken, og det understreger kun bandets storhed.

Kræn har både været på en Europa- og Asienturné med bandet, og nu har de været i studiet for at indspille det album, som snart kan høres på alle streamingtjenesterne.


Det er lidt sjovt at spille med Artillery, for det er det band, jeg er vokset op med og det band, jeg har set op til og blevet inspireret af i mange år. Jeg sad og nørdede deres sange tilbage i 80'erne, og pludselig er jeg en af dem.

Kræn Meier


- Jeg har været vant til med tidligere bands, at vi altid har skullet overbevise folk om, hvad det er vi laver, og hvad vi kan. Det er ikke nødvendigt med Artillery, for de har allerede den anerkendelse, der skal til. Den plade, vi udgiver er bandets 10. album, der har fået titlen ”X”, og jeg har skrevet fire af sangene, så jeg har sat mit præg på det album, vi udgiver. Da vi var på turne i østen spillede vi en hel stribe koncerter, og det var en rigtig fed oplevelse, fortæller han.

Der er en større turne på vej, og Kræn og kompagni skal spille til Copenhell, Sweeden Rock og flere større europæiske festivaler. Turneen, hvor de skal spille sammen med et par af de store og gamle amerikanske bands, vil uden tvivl give store oplevelser.

- Jeg er ret vild med at spille med dem, og det er bestemt også muligt at tjene penge, når vi er på de større turneer.

Annonce

Metal tænder mig

Kræn Meier fylder 50 år i år, men det har på ingen måde fået ham til at skære ned for aktivitetsniveauet eller sætte guiteren i stativet.

- Det er metalmusik, jeg kan finde ud af, og det gør noget ved mig. Det tænder mig på helt samme måde, som da jeg var ung, og jeg bliver glad, når jeg spiller. Jeg tror, at min mor synes, at det er alle tiders hobby, jeg har, men det er jo meget mere end det. Musik er for mig hjerteblod og livsgnisten, og jeg har altid en kæmpeoplevelse, når jeg spiller musik.

Da Kræn for et par år siden skulle have været til vennens 40 års fødselsdag, måtte han melde afbud, da der kom et stort job i vejen.

Kort om Kræn Meier

Kræn Meier fylder i år 50 år. Han er født og opvokset i Ribe, men har boet i København igennem de sidste 20 år. Han går meget op i stadig at tale jysk og bevare tilknytningen til Ribe.

Han har udgivet tre cd’ere med Sacrificial, cd’ere med Iquity, Mugshot, The Petulant og nu er der en cd på vej med Artillery.

Han er lærer, når han ikke spiller musik.

- Min gode ven John ved godt, at musik betyder alt for mig, og han forstod derfor godt afbuddet. Da jeg var ung drillede han mig altid med, at det aldrig betød noget, hvis jeg mistede en kæreste så længe, jeg ikke mistede musikken. Og det er nok heller ikke helt forkert.

Han vil ikke afvise, at hans gamle band fra Ribe, Sacrificial, vil blive gendannet på et tidspunkt, men lige nu vil han nyde at spille i det legendariske band Artillery.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce