Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribepiger satte dagsordenen på Christiansborg

Ditte Beyer Knudsen, Karoline Klaaby og Sille Puggaard Petersen var forleden på Christiansborg, da deres lovforslag blev udvalgt til Ungdomsparlamentsdagen. Privatfoto
Tre elever fra 9.c på Vittenbergskolen deltog mandag i Ungdomsparlamentsdagen sammen med 176 andre danske folkeskoleelever. Her stod den på debat og afstemning om de unges egne lovforslag.
Annonce

Ribe/Christiansborg: Spørgsmål til forskellige ministre i spørgetimen, debat om en række lovforslag og til sidst en stemme på ja eller nej til forslagene.

Det var noget af det, Karoline Klaaby, Sille Puggaard Petersen og Ditte Beyer Knudsen oplevede, da de forleden var med til den årlige Ungdomsparlamentsdag på Christiansborg, hvor 179 danske skoleelever var udtaget til at deltage.

- Vi skulle i en samfundsfagstime lave et lovforslag, hvor vi lavede et om at have gratis offentlig transport. Derefter sendte klassen fire forskellige forslag ind til Ungdomsparlamentet, og til sidst blev vores forslag udvalgt til at blive fremlagt på Christiansborg, og det var jo ret fedt, forklarer Sille Puggaard Petersen.

- Klimaet fylder jo meget i samfundet, så sådan noget som gratis offentlig transport kan få folk til at lade bilen stå, og det er også interessant for alle studerende. Det var ret sjovt at være med til at sætte dagsorden, tilføjer Karoline Klaaby.

- Jeg har set i nyhederne, hvad der foregår på Christiansborg, men det var fedt selv at opleve og se med egne øjne, hvordan det er at sidde i Folketingssalen, siger Sille Puggaard Petersen.

Fra bagerste række i folketingssalen var Karoline Klaaby, Ditte Beyer Knudsen og Sille Puggaard Petersen med under Ungdomsparlamentsdagen til at stemme om de forskellige lovforslag. Privatfoto
Annonce

Stemte i folketingssalen

Til selve dagen på Christiansborg kom de tre piger fra Ribe med i en gruppe med andre skoleelever, hvor de i fællesskab skulle finde frem til ét af 12 forskellige forslag, der skulle fremlægges i Folketingssalen, og det endte med at blive et, der mindede om deres gratis offentlig transport forslag. I sidste ende blev de forslag, som Ungdomsparlamentet stemte ja til, overrakt til en repræsentant for regeringen. Således kom Ungdomsparlamentet med deres bud på, hvad de ville ændre i samfundet, hvis det var dem, der bestemte.

Oplevelsen af at være politiker for en dag gjorde dog ikke, at pigerne har fået mod på mere, og de indrømmer da også, at der nok ikke er en fremtidig statsminister i én af dem.

- Jeg tror, det har gjort mig mere interesseret i politik at se, hvor de har deres hverdag, men jeg tror ikke selv, jeg vil være politiker, siger Ditte Beyer Knudsen.

Det var en stor oplevelse for de tre piger at være på Christiansborg. Privatfoto
Dagen forløb blandt andet med debat om de forskellige lovforslag. Privatfoto
Ditte Beyer Knudsen, Sille Puggaard Petersen og Karoline Klaaby var forleden på Christiansborg, da deres lovforslag blev udvalgt til Ungdomsparlamentsdagen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce