Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes butikker er lukket - men ejerne er aktive

Henrik Skjønnemand holder liv i sin butik med blandt andet Facebook opslag. Privatfoto
UGE-Avisen Ribe har spurgt en række forretningsdrivende i Ribes gågade, hvad de får tiden til at gå med, nu de ikke må holde åbent for kunderne. Svarene indebærer især tidskrævende projekter, de ellers ikke ville have så meget tid til.

Ribe: For anden gang inden for et år oplever butikkerne i Ribe at være lukket ned, og denne gang er de tvunget til at være lukket modsat i foråret.

Det er selvfølgelig noget af en omvæltning efter en travl julehandel, hvor aktivitetsniveauet mange steder har været rigtig godt.

For Connie Hansen, der igennem rigtig mange år har drevet skobutik i Ribes gågade, har det været mærkeligt, for med forlængelsen af restriktionerne frem til 7. februar, får hun slet ikke får lov til at genåbne, da hun som bekendt har solgt butikken fra den 1. februar.

Dermed får hun ikke sagt ordentlig farvel til hendes kunder.

- Det er så ærgerligt, at jeg ikke kunne få lov til at lukke butikken på den rigtige måde. Jeg havde set frem til at få den sidste måned i butikken, hvor jeg havde håbet at kunne sige farvel til mine mange kunder, men sådan skulle det ikke gå. Jeg har travlt nok med at få alt på plads, så Marianne (Steiness, den nye indehaver, red.) kan overtage, siger Connie Hansen.

- Når jeg ikke har brugt tid på eller tænkt på butikken, har jeg gået ture sammen med min mand, og vi har droslet ned. Det var træls, at vi skulle lukke ned lige nu, men da jeg havde fået det hele til at falde på plads inde i mit hoved, blev jeg enig med mig selv om, at det nok alligevel var ok, siger hun.

Connie Hansen nyder friheden fra at holde skobutikken åben med blandt andet at bage og slappe af. .Privatfoto
Annonce

Der er gjort klar til byttedag

Hos Kop & Kande har indehaver Benny Løgstrup været på arbejde hver dag, selvom butikkerne har været lukket ned siden jul.

- I den første uge gik tiden med at få alle juletingene pakket ned, og så blev tiden brugt på at gøre klar til at vi kunne genåbne den 17. januar. Men det fik vi jo ikke lov til. Så blev skrivebordet ryddet op, og jeg har jo haft god tid til alt det skrivebordsarbejde, jeg ellers ikke har kunnet nå, siger Benny Løgstrup.

Benny og Astrid har gjort butikken klar til at genåbne, og indtil da nyder de at slappe af i sommerhuset. Privatfoto

- Der er selvfølgelig mange, der har nogle varer de skal have byttet, men jeg kan forsikre dem om, at vi nok skal klare det. Der bliver slet ingen problemer, uanset hvornår vi åbner, siger han og fortæller, at han og hustruen Astrid nu er taget i sommerhus for at holde ferie og slappe af.

Annonce

Sælger smykker via Facetime

Den lokale guldsmed, Henrik Skjønnemand, der driver butikken Guldsmedjen i Ribe forsøger stadig at holde lidt liv i butikken, selv om dørene er låst.

- Jeg har solgt lidt varer i det nye år. Det er sket ved brug af Facetime med kunder i butikken, hvor jeg har vist kunder, hvad de kan få, hvis de er interesserede i at gøre en handel. Jeg kan være folks øjne, og jeg kan vise dem, hvad vi har, hvis de eksempelvis mangler en gave, eller hvis de mangler at forkæle dem selv. En handel, der er færdiggjort over telefonen, er jo en slags nethandel, hvor kunderne henter varen pakket ind helt, som man ser det med Take away fra restauranterne, siger Henrik Skjønnemand og han lægger ikke skjul på, at han finder det rart, at kunderne kontakter ham.

- Jeg bruger også lidt tid på at lave Facebook opslag, så folk kan se, at der stadig er lidt liv i butikken, og så har jeg brugt tiden på at give butikken en makeover. Og jeg har da også brugt tiden på at holde lidt fri sammen med min kone. Vi har cyklet ture, og det har da været en fornøjelse, siger han.

Annonce

Udvikling af butik

Længere nede af gågaden i Ribe er der også mørke vinduer hos Appel & Appel, og efter en uge i sommerhus, hvor Sabine Appel, ægtefællen Martin og deres to børn fik lidt luftforandring, er hun nu klar på at udvikle sin butik.

Sabine Appel bruger en del tid sammen med Chili, men hun bruger også tid på at tænke udviklingstanker for sin butik. Privatfoto
Sabine Appel bruger en del tid sammen med Chili, men hun bruger også tid på at tænke udviklingstanker for sin butik. Privatfoto

- Det var underligt at gå fra 120 i timen op til jul til 0, og det var jo endnu en del af den rutsjebanetur, som hele det sidste år har været. Men nu, hvor jeg har lukket, kan jeg bruge tid på at udvikle butikken og forny koncepterne. Jeg vil gerne have, at butikken i højere grad kan inspirere andre til eksempelvis boligindretning, og det ville jeg have tid til at kunne gøre i samme omfang, hvis jeg havde åbent, siger Sabine Appel, der ikke går i panik over at skulle have lukket de kommende uger, da flere kunder har henvendt sig med forespørgsler på at handle hos hende.

Annonce

Restaurer gryderister

I den anden ende af gågaden ligger Temper Chokolade, og selv om selve caféen og butikken naturligvis er lukket, så har indehaver Timothy Ibbitson nok at se til.

- Vi havde jo lukket sidste år i januar, så jeg regner ikke med at få et stort nok tab til, at jeg kan få lønkompensation. I øjeblikket er jeg i gang med at renovere en cirka 100 år gammel gryderister, som jeg skal bruge til marcipan. De er nærmest umulige at finde frem til, men jeg fandt den her i Tyskland. Man bruger stadig en gryderister til marcipan i Lübeck, og jeg tror den vil give os en marcipan, der er unik og af høj kvalitet, når vi må åbne igen, fortæller Timothy Ibbitson.

Det er denne gryderister, som skal give Temper Chokolade en rigtig god marcipan, når cafeen må åbne igen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce