Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes rådhus får nyt liv: Færdselsstyrelsen flytter 50-70 mand ind

Så er det på plads - Færdselsstyrelsen overtager 1. salen på Ribes gamle rådhus til september. Arkivfoto: Kåre Welinder
Færdselsstyrelsen og Esbjerg Kommune har indgået et foreløbigt fire-årig lejekontrakt, så styrelsen kan bruge lokaler på Ribe Rådhus til deres udvidelse. Borgmester glæder sig over aftalen, og de nye statslige arbejdspladser i Ribe.

Esbjerg Kommune: Det har mere eller mindre været en offentlig hemmelig i et par uger, men nu er set slut med hemmeligskræmmeriet omkring fremtiden for Ribe Rådhus på Giørtz Plads.

1. september får Færdselsstyrelsen nemlig nøglerne til det tidligere Ribe Rådhus og kan begynde at indrette arbejdspladser til de 50-70 ekstra medarbejdere, der skal tiltræde 1. oktober.

Færdselsstyrelsen har netop underskrevet en i første omgang fire-årig lejekontrakt med Esbjerg Kommune om 1.522 kvadratmeter på Giørtz Plads 2. Lige nu holder styrelsen til på 1. sal i den ene fløj på den tidligere amtsgård, hvor Skattestyrelsen sidder på størstedelen af pladsen, og Region Syddanmark på en lille del til den afdeling, der arbejder med råstofindvinding. Amtsgården er med andre ord helt fyldt op, og med op til 70 nye medarbejdere i Ribe skulle der enten bygges til på amtsgården, eller der skulle findes en lokation mere i Ribe til Færdselsstyrelsen.

Annonce

Som en del af politiforliget, der blev underskrevet i december sidste år, overtager Færdselsstyrelsen pr. 1. oktober i år kørekort-administration, køreprøve-afvikling og takografkort-området fra politiet, og det kom i samme forbindelse frem i februar i år, at Færdselsstyrelsen i Ribe stod til en større udvidelse af medarbejderstaben.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) var hurtig til at tilbyde ledige kommunale lokaler i Ribe og foreslog Ribes gamle rådhus.

Selv om 35 medarbejdere i den kommunale afdeling Voksen Myndighed lige nu residerer her, passer det alligevel som fod i hose, for byrådets partier besluttede allerede i forbindelse med budgetforliget sidste år, at der skal søges effektiviseringer og besparelser på mursten ved at samle flere på Esbjerg Rådhus, der med den rette indretning har rigelig med plads.


Jeg er glad for, at et byrådsflertal var fremsynede og fik skabt muligheden for at leje lokalerne ud. Nu lykkedes det at fastholde de statslige arbejdspladser i Ribe og byde 50-70 nye ansatte velkomne.

Jesper Frost Rasmussen


Ved det sidste byrådsmøde inden sommerferien gik der lidt politisk drama i sagen, da De Konservative ikke brød sig om "centraliseringen" - flytningen af de 35 kommunale arbejdspladser ind til Esbjerg - men et byrådsflertal gennemtrumfede flytningen samtidig med, at alle gjorde sig stor umage for ikke at nævne forhandlingerne med Færdselsstyrelsen, fordi lejekontrakten endnu ikke var underskrevet.

Omrokeringer

Færdselsstyrelsen overtager 1. salen på Ribe Rådhus, der i dag også rummer borgerservice og vielseskontoret samt en række satellit-kontorer. Voksen Myndighed rykker først til Esbjerg Rådhus i 2022, så i en periode vil Færdselsstyrelsen og den kommunale afdeling sameksistere på Ribe Rådhus. De resterende funktioner som blandt andet borgerservice, vielseskontor med videre skal muligvis senere rykke ind i seminarieHuset, hvis Færdselsstyrelsen får behov for at brede sig yderligere. I seminarieHuset er der imidlertid rigeligt plads til det hele - inklusive de fremskudte arbejdspladser til Voksen Myndighed, der skal råde over kontorareal, når man mødes med borgere fra den sydlige del af kommunen.

Jesper Frost Rasmussen lægger ikke skjul på sin glæde over, at lejekontrakten nu er i hus.

- Jeg er glad for, at et byrådsflertal var fremsynede og fik skabt muligheden for at leje lokalerne ud. Nu lykkedes det at fastholde de statslige arbejdspladser i Ribe og byde 50-70 nye ansatte velkomne. Forhåbentlig vil mange af dem bosætte sig i vores kommune, siger han.

Byrådsmedlem Karen Sandrini (S) fra Ribe kalder omrokeringen til fordel for alle:

- Størstedelen af medarbejderne i Voksen Myndighed i Ribe bor i Esbjerg, og med de nye statslige arbejdspladser, der rykker ind på Ribes gamle rådhus, er der mulighed for, at der også kommer øget bosætning i Ribe. Så jeg er glad for, at manøvren lykkedes.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce