Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes store græskaravler vil genvinde DM

Jens Peder Skønager satser på at genvinde DM i græskardyrkning med dette græskar. Foto: Bo Maimburg
Jens Peder Skønager er gået ind i kampen for at genvinde konkurrencen om at fremavle Danmarks største græskar.
Annonce

Ribe: Sidste år røg Jens Peder Skønager helt til tops ved Danmarksmesterskaberne i græskardyrkning, der hvert år afholdes i Tivoli i København.

Han fremavlede et græskar, der vejede 448 kilo i et år, hvor vejret bestemt ikke tilsmilede græskaravlerne.

Nu er alle forberedelserne for årets konkurrence godt i gang. Drivhuset er udvidet, der er indkøbt gode frø fra USA, der er varme i jorden, der vandes med opvarmet vand, der er isat automatisk døråbner i drivhuset, og Jens Peder har udvalgt sig det græskar, som i uge 42 gerne skulle være Danmarks største.

Jens Peder Skønager er i drivhuset hver dag for at holde øjemed græskarrets udvikling. Foto: Bo Maimburg

- Jeg vandt sidste år, hvor jeg havde fremdyrket klart det største græskar, der vejede 448 kilo. Men det var et dårligt år vejrmæssigt, og jeg var bestemt ikke tilfreds, så jeg skulle gerne dyrke et i år, der er markant større. Målet er, at græskarret gerne skal veje op mod 6-800 kilo, siger Jens Peder Skønager. Han har udvalgt et græskar, der har fået alle de 70 kvadratmeter i drivhuset, og hvor meget det vejer nu, vil han ikke afsløre, men det har den størrelse, han havde forventet.


Jeg går ikke på kompromis med noget, og jeg er i drivhuset hver dag, for jeg vil være sikker på, at jeg bagefter har gjort alt for at fremdyrke det største græskar i Danmark. Græskarret vokser i øjeblikket 10 centimeter i omkreds og 6 kilo om dagen, så vidunderet udvikler sig helt efter planen.

Jens Peder Skønager


Jens Peder har ikke været helt tilfreds med vejret i de første måneder, idet maj måned helt klart var for kold, men vejret i juni måned har været god, og juli ser også ud til at blive rigtig god.

- Jeg går ikke på kompromis med noget, og jeg er i drivhuset hver dag, for jeg vil være sikker på, at jeg bagefter har gjort alt for at fremdyrke det største græskar i Danmark. Græskarret vokser i øjeblikket 10 centimeter i omkreds og 6 kilo om dagen, så vidunderet udvikler sig helt efter planen.

Annonce

Kæmpe interesse

-  Det er helt vildt, så meget omtale sidste års bedrift har givet. Jeg får hele tiden kommentarer fra folk, jeg møder i Ribe, og der er også nogle, der har ringet og spurgt mig til råds om, hvad jeg som troldmand gør, og det er naturligvis sjovt.

De græskar, der ikke er konkurrencerelevante, kommer udenfor i køkkenhaven. Foto: Bo Maimburg.

- Sejren sidste år gav omtale i DR, TV2, TVSyd, Billed-Bladet og mange andre blade og aviser, og det er virkelig vildt, så stor en omtale, græskarhistorien har givet, siger Jens Peder Skønager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce