Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes teaterdronning er abdiceret

Helle Hauger er stoppet som formand for Drakomir efter mange år som en markant skikkelse i foreningen. Foto: Bo Maimburg
Efter flere end 20 år som formand har Helle Hauger nu valgt at overlade posten til Bianca Klingenberg-Dupont. Helle har gjort en stor forskel, og hun har skabt masser af teater og udviklet dygtige skuespillere.
Annonce

Ribe: Helle Hauger har været synonymet med alt, hvad der haft med teaterlivet i Ribe og Drakomir i særdeleshed at gøre i rigtig mange år.

Men hun er nu stoppet som formand for teaterforeningen, og hun har om nogen sat sit præg på livet i Drakomir.

Hun blev formand i Drakomir på et tidspunkt, hvor foreningen trængte til en ny tid, hvor der blev bedre plads til børne- og ungdomsteater.


Vi var meget ambitiøse over for børnene, for det handlede ikke kun om, at de skulle lave forestillinger. Målet var også, at børn og unge skulle lære at spille teater.

Helle Hauger


- Jeg var med til at lave Ribespillet, og vi havde her stor succes med at bruge både børn og unge. De ville gerne spille teater, og det var der ikke rigtig plads til i Drakomir. Foreningen var dengang et lidt lukket selskab, og det ville jeg gerne ændre på, og det var årsagen til, at jeg gik ind i bestyrelsen. Noget af det første vi skabte var musicalen Snedronningen med masser børn og unge, som blev en stor succes. Året efter opsatte jeg Den Grimme Ælling, der repræsenterede Danmark i en stor international børneteaterfestival i Holland, fortæller Helle Hauger.

Annonce

Var ambitiøse

Netop børne- og ungdomsteateret fik en central plads i hjertet hos Helle Hauger, der nærmest har stået i spidsen for en talentfabrik med dygtige børn og unge. Hun skabte den ene flotte forestilling efter den anden.

- Vi var meget ambitiøse over for børnene, for det handlede ikke kun om, at de skulle lave forestillinger. Målet var også, at børn og unge skulle lære at spille teater. Jeg ville lære dem teaterets redskaber, og de skulle vide, hvordan man bruger krop og stemme og sætter fantasien og den frie kreativitet på prøve. Jeg har altid involveret børnene, og de har medvirket konstruktivt til at fortælle, hvordan et teaterstykke bliver bedre, siger hun.

- Jeg har altid taget børnene seriøst, og det har de kunnet mærke. Jeg hørte engang en af mine gode unge udtale, at teater er ligesom at spille håndbold. Man kan ikke bare gå ind og score mål, men man skal lære det fra bunden samt at teater er et sammenspil mellem dem, der er på scenen. Det er gode ord, og jeg kan mærke, at der er mange af mine gamle teaterelever, der har lært at performe.

Annonce

Også plads til voksne

Da Helle Hauger ønskede, at Drakomir skulle bruge mere tid på børneteater, handlede det ikke om, at hun ikke ønskede, at foreningen skulle lave voksen teater.

Helle Hauger

Helle Hauger er lige fyldt 75 år, og det var årsagen til at hun valgte at trække sig. Hun er gift med Thomas og hun har børnene Mette, Line og Anne. Hun kom til området i 1971, hvor hun blev lærer på Gredstedbro skole.

Hun har været formand for Drakomir i godt 22 år, og hun var inden da en af hovedkræfterne bag Ribespillet, ligesom hun var idekvinde bag Peters Jul Spillet, der var med til at profilere Ribe som juleby. Hun har også siddet i et internationale udvalg for børn og ungdomsteater Verdensteaterorganisationen.

- Jeg fandt ret hurtig ud af, at børne- og voksenteater sagtens kunne køre samme under et tag. Jeg er også selv begyndt at instruere voksenteater, og det har også været en rigtig god oplevelse. Vi har flere gange også lavet teater med udviklingshæmmede, og det er jeg ret stolt af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce