Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes tulipanfest er i fare: Motionsløb er allerede aflyst

Der bliver ikke noget Tulipanløb i år. Arkivfoto
Tulipanfestkomitéen afventer udmelding fra regeringen i forhold til, om der afholdes Tulipanfest. Dog melder arrangørerne bag Tulipanløbet, at løbet i maj under alle omstændigheder er aflyst.
Annonce

Ribe: - Vi er lidt bekymrede.

Sådan svarer formand for Tulipanfestkomitéen, Preben Fog Svendsen, på spørgsmålet om, hvorvidt den traditionsrige Tulipanfest afholdes i Ribe i maj 2020.

Hos Ribe Motion, der er arrangør af det store Tulipanløb, har man på grund af coronavirus valgt at aflyse Frøs Tulipanløb, der skulle have været afviklet 6. maj lige før Tulipanfesten. Formand Mogens Haugaard forklarer, at det med de nuværende udsigter vil være uforsvarligt at afholde Tulipanløbet, men at man ikke på nuværende tidspunkt ved, om det bliver muligt at udsætte løbet til senere på året.

Derfor skal Tulipanløbet indtil videre betragtes som aflyst, men endnu er Preben Fog Svendsen tilbageholdende med at aflyse Tulipanfesten.

- Vi afventer, hvad regeringen melder ud om, hvilke forholdsregler, man fremover skal tage, siger Preben Fog Svendsen og forklarer, at når det sker, vil man sætte sig sammen i Tulipanfestkomiteen og beslutte, hvad man vil gøre.

Annonce

Delte meninger

- Der er jo delte meninger om, hvor lang tid coronakrisen vil vare. Nogle eksperter siger to-tre måneder, mens andre mener, det vil tage kortere tid, men der er nok ikke så mange, der tror på, at det bliver muligt at afholde en byfest i begyndelsen af maj. Jeg er i tæt kontakt med alle involverede omkring Tulipanfesten, og jeg får mange bekymrede henvendelser, men indtil videre kan jeg ikke give et klart svar, siger Preben Fog Svendsen.

Overvejer I at flytte Tulipanfesten til senere på året?

- Det har vi ikke besluttet noget om endnu, men der er ikke nogen helligdage i sensommeren, så vil det blive en Tulipanfest over en weekend. Vi melder ud, så snart vi har taget en beslutning, siger han.

I forhold til Tulipanfestløbet, der plejer at samle omkring 900 deltagere, forklarer formand Mogens Haugaard at de, der allerede er tilmeldt, selvfølgelig vil få deres penge retur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce