Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribevirksomheden Logitrans stiller skarpt på grøn omstilling

Det første konkrete initiativ i retningen mod en grøn omstilling er, at Gitte Kirkegaard har sørget for, at der er blevet opsat en ladestation til elbiler hos virksomheden. Privatfoto
Store forandringer i verdensmarkedet grundet corona pandemien har for Logitrans resulteret i nye forretningstiltag og et skærpet fokus på en digital og bæredygtig fremtid.

Farup: Logitrans har gennem mange år udmærket sig på det globale marked for internt transportudstyr med sine ergonomiske løsninger og høj kvalitet.

Samtidig har virksomheden det seneste år omstillet sig til at blive en digitaldrevet virksomhed, hvilket har været årsagen til, at de har klaret sig ganske pænt igennem coronakrisen.

Det har dog været en hård periode for virksomheden, men direktør og medejer, Gitte Kirkegaard, er på ingen måde slået ud af kurs.

Hun ser muligheder i krisetider, og virksomheden går nu målrettet efter en position som bæredygtig produktionsvirksomhed med grøn omstilling.

- Vi oplever alle ændringer af miljøet, og vi har alle sammen et ansvar for at sikre en sund klode til de næste mange generationer. Vi har her hos Logitrans altid været meget opmærksomme på miljøet, så det er helt naturligt for os at sætte endnu mere turbo og fokus på det område, siger Gitte Kirkegaard.


Vi oplever alle ændringer af miljøet, og vi har alle sammen et ansvar for at sikre en sund klode til de næste mange generationer. Vi har hos Logitrans altid været meget opmærksomme på miljøet, så det er helt naturligt for os at sætte endnu mere turbo og fokus på det område

Gitte Kirkegaard


Det nye fokus har allerede afledt et konkret initiativ, da Logitrans har fået opsat en ladestation til elbiler, som det lokale samfund også kan benytte sig af.

- Selv om en ladestation er et mindre skridt i det store billede, er det vigtigt at markere indsatser i bredden, så det er tydeligt for alle at ord, ambitioner og handlinger hænger sammen. På den måde bliver den grønne profil en integreret del af vores virksomhedskultur, så vi alle løfter i flok, hvilket er nødvendigt, hvis vi for alvor vil gøre en forskel. Og det vil vi, siger Gitte Kirkegaard.

Handling bag ordene

Tre større initiativer skal skubbe den grønne omstilling i gang hos Logitrans. Udover at have ansat en dedikeret medarbejder er virksomheden indtrådt i et strategisk klimapartnerskab med Esbjerg Kommune ligesom den er blevet en del af Dansk Industris Klimaklar projekt. Derudover er Logitrans blevet godkendt til at blive en del af projektet Grøn Cirkulær Omstilling, som er et landsdækkende projekt for små- og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med deres grønne omstilling.

Kort om Logitrans

Logitrans er startet af de nuværende medejere og ledere, Gitte Kirkegaard og Dorthe Pedersens bedstefar, Nis, som overlod firmaet til sønnen Erling (Gitte og Dortes far). Familien har ejet Logitrans i de 80 år.

Der er 80 medarbejdere i Farup, 55 i Kina og 5 i USA, og virksomheden sælger primært deres varer i Tyskland, Frankrig, USA og naturligvis Danmark.

Annonce

Bakker op om kommunens mål

Esbjerg Kommune har vedtaget, at kommunen skal være CO2-neutral senest i år 2030, og Klimapartnerskabet har til formål at dele den nyeste viden om værktøjer til bæredygtig forretningsudvikling og reduktion af CO2.

- Der findes mange produktionsvirksomheder i Esbjerg Kommune og langt de fleste har fokus på bæredygtig udvikling. Derfor giver det rigtig meget mening at støtte op om det netværk, som kommunen har lagt op til, så vi bruger de samme værktøjer til udregning af CO2. På den måde kan vi hjælpe hinanden, virksomhederne imellem og bruge de værktøjer, som kommunen stiller til rådighed, siger Gitte Kirkegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce