Annonce
Ugeavisen Ribe

Ripenser med i gendannelsen af 80'er rockband

Rasmus Lund Mathiesen er blevet bassist i Skagarack, der forbereder et comeback. Foto: Jan Sand
Det danske heavyrock band, Skagarack, er blevet genforenet med en Ribedreng på bas, og de er klar med udgivelsen af et nyt album og en større turné i 2021.
Annonce

Ribe: Det ikoniske 80'er band, Skagarack, har ikke eksisteret siden 1993, men nu er nogle af de gamle heavyrock helte gået sammen med Ribedrengen, bassisten Rasmus Lund Mathiesen, om et comeback. De er klar med et spritnyt album, og der er planlagt en større danmarksturné til næste år.


Jan Petersen har sammen med den oprindelig sanger, Torben Schmidt, gendannet Skagarack, men de manglede altså en bassist. Jeg har i mine yngre år lyttet meget til denne musikgenre, også Skagarack, så det blev selvfølgelig til et stort ja tak.

Rasmus Lund Mathiesen


- I sommer ringede min gode ven Jan Petersen, der var guitarist i Skagarack, og han spurgte, om jeg kunne tænke mig at spille bas i bandet. Jeg skulle samtidig stå for at booke en turné i 2021. Han har sammen med den oprindelig sanger, Torben Schmidt, gendannet Skagarack, men de manglede altså en bassist. Jeg har i mine yngre år lyttet meget til denne musikgenre, også Skagarack, så det blev selvfølgelig til et stort ja tak, siger Rasmus Lund Mathiesen.

- Jeg har spillet med et hav af musikere, så jeg har et kæmpe netværk. Jeg har spillet sammen med Jan Petersen i kopibandet Rock Parade, så vi kendte hinanden, og jeg kom med ind i arbejdet med at skabe albummet, der udkommer i foråret, fortæller han.

Det blev et stort ja fra Rasmus Lund Mathiesen, da han blev spurgt, om han ville være med til at genstarte Skagarack.Privatfoto

Rasmus Lund Mathiesen har spillet musik siden han var 12 år gammel, hvor han fik en bas i fødselsdagsgave. Han er vokset op i Ribe i et hjem med musik, da hans far også er udøvende musiker.

Kort om Skagarack

Skagarack fik et kæmpehit med nummeret »I'm alone«, da det udkom i 1986.

Bandets to første album blev store succeser, og de blev spillet i radiostationer over hele verden. De udgav deres plader på verdens største pladeselskab Polydor, og det betød også, at deres første store koncert var som opvarmningsband for ingen ringere end Bon Jovi.

Bandets kommende album er det femte fra Skagarack.

- Jeg har spillet med i rigtig mange bandkonstellationer, men det er første gang, jeg er med til at skabe eget musik, så det er en rigtig god udfordring. Siden opkaldet fra Jan har den stået på øvning af deres bagkatalog, der består af fire albums, hvor af det første fra 1986 og det sidste fra 1993, siger Rasmus Lund Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce