Annonce
Ugeavisen Ribe

Rynkeby-øl er blevet en stor salgssucces

Jacob Michelsen fra Ribe (th.) har sammen med Bjørn Jensen og Jeanett Ibsgaard udviklet den store ølsucces for  Team Rynkeby, der laves i samarbejde med Fur Bryghus. Privatfoto
I samarbejde med Fur Bryghus og to ryttere fra Oksbøl og Esbjerg har Jacob Michelsen fra Ribe udviklet en ny ølserie, hvor overskuddet går til Børnecancerfonden. Idéen spreder sig nu til andre Rynkeby-hold, og salget overstiger alle forventninger.
Annonce

Ribe: Til sommer skal Jacob Michelsen fra Ribe for tredje gang afsted på sin gule cykel mod Paris sammen med Team Rynkeby Vestjylland. Hvert år skal rytterne arbejde for at samle en sum penge ind til Børnecancerfonden, og denne gang har det projekt fået en godt rygstød for Jacob og to medcykelryttere.

De har nemlig udviklet en ny ølserie i samarbejde med Fur Bryghus, og i løbet af foråret bliver den sat i produktion. Når den er klar, skal den sælges i en begrænset periode til fordel for velgørenhedscykelholdets indsamling til Børnecancerfonden.

Det er kun nogle uger siden, at der blev åbnet for bestillinger, men allerede nu overstiger salget initiativtagernes forventninger.

- Vi havde måske håbet på at kunne sælge et par tusinde gaveæsker til venner, familier og sponsorer. Men initiativet har efterfølgende spredt sig til ni andre Team Rynkeby-hold, og det har sat fart på salget, siger Jacob Michelsen, der sammen med Bjørn Jensen og Jeanett Ibsgaard fik idéen til Rynkeby-øllen.

- Vi ønskede at skabe noget, der var unikt. Det skulle være noget, som man ikke kunne finde andre steder. Og så var det vigtigt for os, at det skulle være noget, der var elegant og lækkert, siger Jacob Michelsen, og uddyber:

- Udfordringen var, at serien samtidig skulle rumme fortællingen om Team Rynkebys fokus på cykling, fællesskab og indsamlingen til en god sag.

Annonce

Huy, Håbet og Bagsmæk

Sammen med Fur Bryghus har de tre Team Rynkeby-deltagere nu udviklet ølserien ’HÅB’, der består af tre øl, som hver især fortæller en lille del af Team Rynkebys historie.

- Der er "Huy" (Mur de Huy, red.), som alle rynker kender. Det er en sej bakke i Belgien halvvejs på turen mod Paris, som udover at være en fysisk udfordring også er en festdag, hvor hundredvis af gulklædte ryttere krydser hinanden og mærker det unikke fællesskab på tværs af hold og lande. "Håbet" repræsenterer den store indsamlingsindsats, Team Rynkeby gør for børn med kritisk sygdom igennem 20 år, mens "Bagsmæk" repræsenterer den vigtige del af fællesskabet på Team Rynkeby, hvor deltagerne samler sig efter en lang dag på cyklen for at hygge sig og fortælle røverhistorier, siger Jacob Michelsen.

Hele overskuddet fra salget går til Team Rynkebys indsamling til Børnecancerfonden, og efter den forrygende start håber Jacob Michelsen og de øvrige rynker, at samarbejdet med Fur Bryghus kan være med til at gøre en forskel.

- Vi håber, at vi kan generere en masse synlighed, og så selvfølgelig give et godt overskud til Børnecancerfonden. Det er i hvert fald øl, der efterlader en med en god smag i munden, siger han.

De tre øl

Ølserien HÅB rummer tre typer øl. "Huy" er en belgisk blond, "Håbet", er en undergæret lagerøl, mens "Bagsmæk", der er en bockøl på hele 7,6 procent alkohol.

Etiketten på de tre øl er designet af Julia Christensen, der er elev på Kolding Designskole.

Ølserien fra Fur Bryghus kan bestilles frem til og med den 15. februar ved at henvende sig til en lokal Team Rynkeby-deltager eller via hjemmesiden rynkebyolsalg.dk.

En gaveæske med tre øl koster 125 kroner og samtidig støtter man Team Rynkebys indsamling til Børn med kritisk sygdom.

Etiketterne til de tre øl er lavet af Julia Christensen fra Designskolen i Kolding, og de tre øl er en bock, en lagerøl og en belgisk blonde. Illustration: Designskolen Kolding
I 2021 er det tredje gang, Jacob Michelsen fra Ribe skal cykle med Team Rynkeby til Paris. I år har han fået den gode idé at sælge øl, og det ligner en god måde at samle penge ind til Team Rynkeby på. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce