Annonce
Ugeavisen Ribe

Sønderjysk Almanak fortæller og inspirerer

Grænsesten nummer et finder man vest for Vester Vedsted, og det er netop symbolet på den gamle grænse, som Peter og Andreas her står foran. Foto: Bo Maimburg
I den nye udgave af Sønderjysk Almanak er der flere lokale historier, blandt andet en historie, som skal inspirere læseren til at tage en søndagsudflugt til Grænsestien i Vester Vedsted.

Vester Vedsted: Sønderjysk Almanak 2021 er nu på gaden, og det er igen i år en flot bog med masser af spændende læsning omkring hele det sønderjyske område og dermed området helt op til Ribe.

Udgivelsen i år indeholder blandt andet en fin artikel om ”Grænsestien” skrevet af Andreas Andreasen fra Vester Vedsted. Det er bogens redaktør, Peter Ravn, der har fået Andreas til at skrive artiklen om grænsestien som han selv har været med til at få etableret.


Annonce

Grænsestien gemmer så mange historier, og man besøger et stykke kultur midt i en fantastisk natur og lige midt i Nationalpark Vadehavet.

Andreas Andresen


- I de senere år er rigtig mange mennesker begyndt at interessere sig for fortiden. Det begynder ofte med slægtsforskning, mens andre går et skridt videre og interesserer sig for den lokale historie. I denne udgave af almanakken kan man læse Andreas Andresens beretning om grænsestien som et oplagt søndags udflugtsmål, siger Peter Ravn, mens Andreas supplerer:

- Grænsestien gemmer så mange historier, og man besøger et stykke kultur midt i en fantastisk natur og lige midt i Nationalpark Vadehavet. Man får en helt unik og enestående oplevelse, når man går en søndagstur på Grænsestien, og det glæder mig virkelig, at det er lykkes os at få etableret stien, siger Andreas Andresen, der fik etableret stien sammen med tre andre ildsjæle.

Der er masser af gode historier i Den Sønderjyske Almanak, som Peter Ravn og Andreas Andresen netop har modtaget fra trykkeriet. Foto: Bo Maimburg

Peter og Andreas er fætre, og deres fælles bedstefar spillede en aktiv rolle i krigen. Hvis man besøger grænsestiens start vil man kunne få oplæst en historie som omhandler bedstefaderen. Han flygtede til Danmark, da han var på orlov fra krigen, hvor han ellers var udsendt til Frankrig. Flugten gik gennem Vadehavet, og han gik i land i området ved Vester Vedsted.

Sønderjysk Almanak

Sønderjysk Almanak udgives af Sønderjydsk Skoleforening, hvis kerneopgave er at yde støtte til unge sønderjyders ophold på efterskoler og højskoler. Oversud fra salg af almanakken går til dette formål.

Bogen kan købes i boghandelen. Almanakken Indeholder en liste over vigtige dage, uger, måneder, himmelrummet og højvandstiderne, og derudover er en håndbog og vejviser over foreninger, organisationer og kulturinstitutioner.

- Det er utrolig vigtig, at man stadig interesserer sig for historien og de oplevelser, man havde under Første og Anden Verdenskrig. Det er en stor del af den sønderjyske identitet, og det glæder mig, at der er kommet ny interesse for at beskæftige os med emnet efter 100 året for genforeningen, siger Andreas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce