Annonce
Ugeavisen Ribe

Søvsø giver foredrag om klostre og klosterordener i Ribe

I dag er klosteret ved Sct. Catharinæ Kirke i brug som boliger, men tidligere har den været en markant bygning i byen. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Ribe: I Middelalderens Ribe fyldte klostre godt i bybilledet. Og onsdag den 25. november gæster overinspektør Morten Søvsø fra Sydvestjyske Museer Det antikvariske Selskab for at fortælle mere om dem.

Dengang var der i alt seks forskellige klostre, hvis historie i nogle sammenhænge var flettet sammen. Der var tale om Benediktinerklostret i Seem, Benediktinerklostret, senere Augustinerklostret ved Domkirken, Benediktinernonneklostret ved Sankt Nikolaj kirke. Dertil kom Dominikanerklostret Sankt Catarine, Franciskanerklostret Sankt Laurentius samt Johanitterklostret Korsbrødregård. Yderligere fandtes også en skole, et peblingekollegium og to hospitaler. Alle besad store grundmurede anlæg, som i høj - og senmiddelalderen dominerede bybilledet på markant vis.

Morten Søvsø vil præsentere de forskellige anlæg og den arkæologiske viden om dem, som i øjeblikket pågår et større forskningsprojekt omkring.

Annonce

Der er begrænset antal pladser efter myndighedernes aktuelle bestemmelser. Derfor er tilmelding nødvendig til Lars Ilsøe på mobilnr. 29 60 57 43.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce