Annonce
Ugeavisen Ribe

Sabbatår er gået i vasken: Anders fra Ribe går nye veje

Anders har blandt andet ryddet op og skabt lidt system i Lise Frederiksens lager i det gamle pakhus. Foto: Bo Maimburg
Anders Rask tilbyder sig som handyman, nu hvor han ikke længere kan arbejde i restaurationsbranchen eller komme ud at rejse.
Annonce

Ribe: 20-årige Anders Rask havde store planer for det følgende sabbatår, da han blev student sidste sommer. I hvert fald indtil coronasituationen slukkede lyset for en masse af de ideer, han havde i støbeskeen. Planen var, at han blandt andet ville have været ud at rejse og alternativt arbejde hos Cafe Quedens.

Ingen af delene er muligt, så nu han tilbyder sig selv som handyman. I en lille jobannonce som hans tidligere arbejdsgiver, Quedens Gaard, har delt tilbyder han små tømreropgaver, havehjælp, teknologihjælp, oprydning og organisering.


Jeg tror, at der er rigtig mange af os der blev studenter her i sommer der ikke har fået der sabbatåret, som vi havde forventet. Men jeg er typen der ikke bruger så meget tid på at ærgre mig, men jeg får det bedste ud af den situation jeg er i,

Anders Rask


Sagt med andre ord så er Anders Rask med på det meste, og han er bestemt ikke kræsen.

- Jeg tror, at der er rigtig mange af os, der blev student her i sommer, som ikke har fået den opfattelse af sabbatåret, vi havde forventet. Men jeg er typen, der ikke bruger så meget tid på at ærgre mig. I stedet får jeg det bedste ud af den situation, jeg er i, og det er årsagen til, at jeg nu tilbyder min hjælp som en slags handyman, siger Anders Rask.

Annonce

Stor ros fra Lise

Der er allerede kommet en del opgaver i kalenderen. Da Danmark var lukket ned i foråret, brugte han sin fritid på, at hjælpe Keld Vestergaard med at renovere tøjbutikken MRs lokaler i Ribe Jernindustri, og det gav god erfaring.

Anders Rask kan både klare have- og husarbejde for andre, nu hvor han ikke kan komme ud og rejse. Privatfoto

- Jeg kan rigtig godt lide at lave nogle opgaver i både hus og have. Jeg fik allerede min egen værktøjskasse, da jeg var tre år gammel, og jeg elsker at gå og rode med nogle opgaver. Jeg er med på alt det, jeg kan finde ud af. Ellers siger jeg til, siger Anders Rask.

Hans arbejdsgiver, Lise Frederiksen, har stor ros til overs for Anders Rask.

- Han er en superdygtig ansvarlig ung mand, som kan rigtig meget håndværksmæssig. Jeg glæder mig over det initiativ, han tager, siger hun.

Annonce

Renoverer en båd

Anders har også opstartet et sjovt projekt med en af vennerne. De har købt en gammel båd, som de går og renoverer, og det er igen for at få en god oplevelse ud af sabbatåret.

Anders har sammen med en god ven købt en gammel båd, som de renoverer i deres fritid.

- Jeg havde planlagt en rejse til USA, og det var også planen, at jeg skulle have rejst rundt i Europa. Men det er der jo ikke lige udsigt til, at jeg kommer. Jeg har i stedet købt en båd, som jeg sammen med en god ven går og renoverer i min fritid. Og det giver mig bare nogle andre oplevelser i den her svære tid.

- Jeg er for længst holdt op med at ærgre mig, men jeg skal bare have det bedst ud af den tid, vi er midt i, siger Anders Rask.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce