Annonce
Ugeavisen Ribe

Samlingssted for socialt udsatte på vej: Ribe får en social café på prøve

Diana Terp Pedersens drøm om at få en social café i Ribe kommer nu tættere på, når en sådan café holder åbent hver fredag fra næste uge. Foto: Annett Bruhn
Fra næste uge vil der være en ugentlig social café i Ribe på prøvebasis, og samtidig fortsætter drivkraften hos KFUM's Sociale Arbejde, Diana Terp Pedersen, med at køre ud for at møde borgerne forskellige steder i området.
Annonce

Ribe: Da Diana Terp Pedersen i februar satte gang i en madcafé for ensomme i Ribe var det med drømmen om at på sigt at få etableret en social café i Ribe. Og nu kommer den drøm et skridt tættere på at gå i opfyldelse.

Fredag den 7. august mellem klokken 9 og 13 - vil der for første gang være åbent i en ugentlig gratis social café på adressen Tangevej 10, hvor Voksenstøtte normalt holder til.

- Caféen får til huse der, hvor der også har været holdt EnSom mad cafeer, og man behøver ikke være en del af Voksenstøtten for at møde op. Alle er velkomne, og jeg vil være til rådighed, hvis nogen har brug for rådgivning eller støtte, som man ikke kan få andre steder, siger Diana Terp Pedersen, der tilføjer, at der vil være kaffe på kanden og lidt mad tilgængeligt til brugerne.

Annonce

Mangler samlingssted

- Det er skønt, at der nu bliver mulighed for at se, om der er et grundlag for at have en social café i Ribe. Det fornemmer jeg, at der er, for gennem de seneste tre måneder har jeg via vores Akut Social Drive Out og madcafeerne set en anden side af Ribe og hørt fra mange, at man mangler et samlingssted. En social café er desuden en mulighed for dem, der har fået mod på at komme lidt mere ud i samfundet, og målet er jo at hjælpe så mange som muligt ud blandt andre mennesker, forklarer Diana Terp Pedersen.


Man behøver ikke være en del af Voksenstøtten for at møde op. Alle er velkomne, og jeg vil være til rådighed, hvis nogen har brug for rådgivning eller støtte, som man ikke kan få andre steder.

Diana Terp Pedersen


Annonce

Drive out fortsætter

I forbindelse med coronavirussen udbrud blev konceptet Akut Social Drive Out stablet på benene, og erfaringer herfra gør nu, at projektet fortsætter i en lidt ændret konstallation.

Projektet Akut Social Drive Out har kørt rigtig godt i Ribe og nu fortsætter det med besøg på tre lokationer hver uge. Privatfoto

- Akut Social Drive Out har overordnet kørt rigtig godt, og vi har set, at vi nogle steder er stødt på mellem 15 og 18 brugere, når vi har besøgt dem. Derfor koncentrerer vi os nu om at fortsætte med at komme de steder hver tirsdag, siger hun og tilføjer, at der er tale om Gredstedbro samt Rønnebærparken og Hegelundsvej i Ribe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce