Annonce
Ugeavisen Ribe

Savværk kører på den store klinge

Der har været fart på hos Tiset Savværk de seneste ti år, og nu gør man klar til at følge med den store efterspørgsel, man oplever. Privatfoto
Tiset Savværk, der er ejet af Per Bech Sørensen fra Ribe, er i løbet af de sidste 10 år vokset til firedobbelt størrelse. Nu bliver der endnu engang skiftet gear for at følge med den eksplosive efterspørgsel.

Tiset: Egetræsbjælker, granrafter, kalmarbrædder af dansk lærk og solidt rundtræ i akacie. Allerede inden sæsonen for alvor er gået i gang, bliver der knoklet igennem på Tiset Savværk for at fylde alle de lastbiler, som glider ind på pladsen i en lind strøm. Og allerede nu bliver der hyret flere hænder.

Hvor væksten gennem de seneste 10 år har været jævn og organisk, er savværket nu i gang med et gearskift af de større. I løbet af de seneste par år er efterspørgslen eksploderet, og fremtiden ser kun ud til at byde på mere af det samme.

Om Tiset Savværk

Tiset Savværk, der ligger knap 20 km fra Ribe, har eksisteret i 45 år, og de seneste ti år har Per Bech Sørensen været ejer og direktør. Han er gift med Betina, og de bor i Ribe.

- Der er to hovedstrømme i efterspørgslen lige nu. Den ene er corona-nedlukningerne, hvor mange danskere sidste forår brugte tiden på bygge- og haveprojekter. Det ser ud til at fortsætte i år. Den anden er, at træ i højere og højere grad også bliver efterspurgt som bæredygtigt byggemateriale i byggeprojekter, siger ejer og direktør Per Bech Sørensen.

Annonce

Satser bæredygtigt

Det er den sidste hovedstrøm, som Tiset Savværk nu ruster sig til at kunne levere ind i, blandt andet med en satsning på bæredygtigt produceret træ.

Per Bech Sørensen, indehaver af Tiset Savværk, er klar til bæredygtig vækst. Privatfoto

- Vi har gennem en årrække haft fokus på at øge vores produktudvalg inden for bæredygtigt produceret træ, og i dag er cirka 80 procent af vores produkter FSC eller PEFC-mærket. Vi oplever også, at kundernes fokus er blevet mere langsigtet, så det i højere grad er de ubehandlede, men robuste, træsorter, valget falder på. Det giver god mening, for det er ofte det mest rentable på den lange bane, siger Per Bech Sørensen.

Annonce

Fra flagstænger til savværk

Da Tiset Savværk for snart 45 år siden kørte de første save i stilling i udkanten af landbyen Tiset i Sønderjylland, var det stort set kun flagstænger, der blev produceret. I dag udgør flagstænger kun en mindre del af produktpaletten, men ekspertisen hænger ved og har gjort Tiset Savværk til Danmarks største producent af rundtræ. Sideløbende vokser produktionen af en række andre træprodukter – fra bjælker og brædder til shelters og bålhytter.

- Vi har god plads at udvide på, og vi ligger samtidig et sted, hvor vi kan gøre det uden at genere nogen, så vi er klar til næste vækstfase, understreger Per Bech Sørensen, der tilføjer, at man i løbet af et par uger lancerer en ny webshop for professionelle kunder.


Vi har god plads at udvide på, og vi ligger samtidig et sted, hvor vi kan gøre det uden at genere nogen, så vi er klar til næste vækstfase

Per Bech Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce