Annonce
Ugeavisen Ribe

SE BILLEDER: Dige ved Ribe brød sammen under vandmasser

Foto: Ole Maass
Brandvæsen, beredskab og kommune har siden onsdag morgen knoklet på at mindske skaderne og udbedre et digebrud på Varmingdiget øst for Ribe. Først lød der advarsler om oversvømmelser af boligområde, men bruddet var ikke så slemt som først antaget.
Annonce

Ribe: Den seneste tids store regnmængder betød, at der onsdag formiddag gik hul på Varmingdiget mellem Ribe og Varming.

- Der er tale om et brud på syv til otte meter, siger beredskabschef ved Sydvestjysk Brandvæsen, Jens Mølgaard, som uddyber, at brandvæsenet brugte sandsække til at sikre mod yderligere oversvømmelser.

- Det er ikke sådan, at hele byen er ved at drukne. Men vi er nødt til at gøre noget akut. Især fordi der er udsigt til, at der kommer mere regn de kommende dage, sagde Jens Mølgaard midt på onsdagen.

Digebruddet har ført til, at veje er blevet oversvømmet af bagvand fra åer og bække nær Ribe. Men der er ingen meldinger om, at vandet skal være løbet ind i boliger i Ribe.

Bemandingen på stedet arbejder onsdag eftermiddag på at bygge en jordvold rundt om hullet i diget og derved standse vandgennemstrømningen. Arbejdet skrider hurtigt og effektivt frem.

Foto: Ole Maass
Annonce

Ingen fare for ripensere

Da nyheden om digebruddet kom var der forlydender om, at borgere i Ribe kunne blive ramt af oversvømmelser, men den fare blev i løbet af dagen afværget.

- Digebruddet får ingen konsekvenser i Ribe, så borgerne i området har ikke noget at frygte, siger Jens Gorritzen, der er indsatsleder hos Syd- og Sønderjyllands Politi

Han forklarer, at marker i området er oversvømmede, og at der er lidt vand på den nærliggende Vasevej, men ellers ingen umiddelbare konsekvenser af digebruddet.

Jens Mølgaard uddyber, at hvis nogen borgere alligevel skulle være bekymrede, så er man velkommen til at hente sandsække hos Sydvestjysk Brandvæsens depot i Ribe.

- Vi er igang med at lukke hullet og lave jordvolde rundt om. Vi bygger det som et midlertidigt dige rundt om, fordi vejrudsigten melder mere regn og blæst. Vi arbejder herude nogle timer endnu, men der er ikke noget at frygte for Ribes borgere, siger Jens Mølgaard.

Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Foto: Ole Maass
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce