Annonce
Ugeavisen Ribe

SE BILLEDER: Lidl i Ribe slog dørene op til stor butik

Det var butikschef, Jacob Forum Mandau, borgmester Jesper Frost Rasmussen og udvalgsformand Karen Sandrini, der i fællesskab klippede den røde snor foran Lidl. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Torsdag morgen åbnede Lidl på Saltgade i Ribe dørene for første gang for kunderne. Indenfor blev de mødt af en stor, flot butik med masser af friske varer, brede gange og flot brødafdeling.
Annonce

Ribe: Torsdag var en dag, som mange ripensiske handlende havde set frem til. Det var nemlig dagen, hvor Lidl slog dørene op som en del af bydelsprojekt Jernstøberi Ribe.

I løbet af aftenen og natten op til åbningen havde der været drøntravlt med at gøre hele butikken klar, ligesom at de sidste fliser blev lagt få timer før, dørene åbnede for kunderne klokken 8.

Forinden havde borgmester Jesper Frost Rasmussen flankeret af udvalgsformand Karen Sandrini og butikschef i Lidl Ribe, Jacob Forum Mandau, klippet den røde snor. I den forbindelse satte borgmesteren pris på butikkens udformning og beliggenhed.

- Beliggenheden er jo helt unik her i det nye Jernstøberi-kvarter, og det hænger selvfølgelig sammen med, at Ribes historiske centrum er så tæt på. Kravene om, at boligarkitekturen skille være en nyfortolkning af arkitekturen i Ribes bykerne, er opfyldt, så med den nye, flotte LIDL-butik mødes nyt og gammelt på en måde, så det giver god mening i en nutidig hverdag, sagde han.


Kravene om, at boligarkitekturen skille være en nyfortolkning af arkitekturen i Ribes bykerne, er opfyldt, så med den nye, flotte LIDL-butik mødes nyt og gammelt på en måde, så det giver god mening i en nutidig hverdag

Jesper Frost Rasmussen, borgmester


Annonce

Høj standarden

Udvalgsformand i Plan og Miljø, Karen Sandrini, påpegede, at hun var positivt overrasket over butikkens overskuelighed og udvalg.

- Det er en høj standard for en discountbutik, mener hun.

Lone Pedersen er ægte Lidl fan, så hun skulle naturligvis ind og se butikken fra morgenstunden.

En af de kunder, der havde ventet længe på, at butikken skulle åbne, var Lone Pedersen fra Ribe, som nu ikke længere behøver at køre til enten Esbjerg eller over grænsen for at handle i Lidl.

- Jeg har altid handlet i Lidl, så jeg har glædet mig til at butikken her skulle åbne. Jeg kender vareudvalget og sætter pris på, at jeg nu kan få det, jeg plejer at købe, her i Ribe , sagde hun og ville samtidig gerne tage mod titlen som Lidl fan.

Da snoren var klippet kunne hun og de omtrent 20 andre kunder, der stod klar klokken 8, komme indenfor. Her blev de mødt af brede gange, en flot frugt- og grøntafdeling, en appetitvækkende brødafdeling og unge mennesker, der gav sprit ud. Sidstnævnte var en række 7. klasseselever fra Vittenbergskolen, der skulle arbejde i butikken i nogle dage for til gengæld at få penge til deres klassekasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce