Annonce
Ugeavisen Ribe

Simon er også Max Kanding: Ripensisk musikstuderende klar med debutalbum

Max Kanding er den personlighed, som Simon Reinke Oxholm optræder under, og dermed også et outfit, han har på, når han optræder. Pressefoto
Albummet Legebarn er fyldt med lydstykker, der kan vække følelser hos lytteren. For Simon Reinke Oxholm, der står bag kunstnernavnet Max Kanding, er det kulminationen på en lang årrække med søgen efter hans lyd.
Annonce

Ribe/Esbjerg: Når albummet Legebarn fra fredag den 30. oktober er tilgængelig på alle mulige streamingtjenester, er det selvsagt en drøm, der går i opfyldelse for 28-årige Simon Reinke Oxholm, som er personen bag kunstnernavnet Max Kanding.

- Da jeg begyndte på kandidatuddannelsen på konservatoriet, besluttede jeg, at mit mål her var at skulle lave et album, og nu hvor jeg fik gjort det, kunne jeg jo lige så godt prøve at udgive det, fortæller Simon Reinke Oxholm, der tilføjer, at hans kunstnernavn er en form for hyldest til komponist og underviser på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, Ejnar Kanding.

- Mit kunstnernavn er Max Kanding, fordi Ejnar blandt andet underviser i det her komplekse program Max. Men det er også vigtigt at understrege, at det er et navn og personlighed, jeg kan gemme mig lidt bag. Når jeg er ude og spille, er jeg Max Kanding, og så kan jeg gå fuldstændig amok, men derhjemme med min kæreste er der kun Simon, forklarer han.

Annonce

En legende tilgang

Når albummets navn er Legebarn, er det også meget sigende for, hvordan musikken på det er blevet til. Med albummet introducerer Simon Reinke Oxholm sit kontrasfyldte, insisterende og legesyge univers.


Men det er også vigtigt at understrege, at det er et navn og personlighed, jeg kan gemme mig lidt bag. Når jeg er ude og spille, er jeg Max Kanding, og så kan jeg gå fuldstændig amok, men derhjemme med min kæreste er der kun Simon

Simon Reinke Oxholm om kunsternavnet Max Kanding


- Udgangspunktet har været en meget legende tilgang i skabelsen af musikken. Det har resulteret i et meget ærligt udtryk. Jeg har i mange år arbejdet på at finde min egen lyd. Jeg er gået på opdagelser i lyd, trukket det til ekstremer, og ikke brugt til på at finde den rette melodi. Jeg har nærmest trukket de forskellige lyde ind med bind for øjnene og bearbejdet det efterfølgende, fortæller Simon Reinke Oxholm.

Kort om Simon

Simon Reinke Oxholm er 28 år og opvokset i Ribe. Han er søn af Thomas Oxholm og Lone Reinke.

Han har dog boet i Esbjerg siden 2017, og i dag studerer han Elektronisk Musik og Lydkunst på Syddansk Musikkonservatorium.

- Albummet er en form for sonisk dagbog fyldt af følelser. Når der kun er lyd og ingen tekst, så mener jeg, at musikken nemmere kan tale for sig selv og give plads til følelser af sørgmodighed og glæde. Der er også mere plads til fri fortolkning af musikken, siger Simon Reinke Oxholm, der formoder, at han med albummet nok skal ramme en nichegruppe af lyttere, der blandt andet er til synthezizer rock.

Albummet Legebarn af Max Kanding udkommer på streamingtjenester den 30. november
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce