Annonce
Ugeavisen Ribe

Slut med separat skole for asylansøgere i Ribe

Der blev flaget på sidste skoledag inden sommerferien på asylskolen i Ribe, som viser sig også blive den sidste som separat skole for asylansøgerne. Nu skal eleverne gå i modtageklasser. Privatfoto
Der er nu så få asylansøgere, der skal gå i skole i Ribe, at man sluser dem ind i modtageklasserne på Ansgarskolen i stedet for, at de skal gå på asylskolen.
Annonce

Ribe: Det startede i januar 2016, men nu har asylansøgere i skolealderen, gået for sidste gang på gangene i seminarieHuset, hvor asylskolen frem til sommerferien har holdt til.

Der er nemlig blot cirka 23 elever tilbage til skolen, og det betyder, at asylskolen, som hele tiden har været en afdeling under Ansgarskolen Vadehav, lukker ned. I stedet skal børnene til at gå i modtageklasserne på Ansgarskolen, hvor de nyankomne børn med opholdstilladelse i forvejen går og blandes med resten af skolens elever.

- Der er mange af de børn, som går på asylskolen, der får opholdstilladelse på et tidspunkt, og så skal de ud i folkeskolen et sted i Danmark. Nu kan man sige, at vi tager det skridt lidt tidligere for dem, så de kan opleve det at gå i skole et lidt større sted. Vores arbejde med eleverne handler jo på alle måder om at forberede dem så godt som muligt til et liv i Danmark. Men som det var inden sommerferien, var der efterhånden for få børn til at skabe velfungerende venskaber og relationer, forklarer Line Birkedal, der siden dag et har været en del af asylskolen og senest har været koordinator af skolen.

- Vi har lukket asylskolen med manér. Det har været en helt særlig tid på vores lille skole, som ikke kommer igen. Men det bliver også starten på en ny og god tid. Både lærere, elever og forældre glæder sig til at blive en del af Ansgarskolen. Den sidste uge op til sommerferien var eleverne på besøg, og inden skolestart bliver elever og forældre inviteret til en besøgsdag, fortæller Line Birkedal.

Annonce

En styrke for børnene

Hun påpeger, at det er en styrke for eleverne, at de nu bliver en større del af den almindelige folkeskole, herunder fritidstilbud i sfo eller klub. Dog skal de som de andre elever i en modtageklasse ikke nødvendigvis indsluses i de normale klasser, men være med i eksempelvis dansk eller tysk, hvis det giver mening rent fagligt og socialt.


Rent integrationsmæssigt har det været fantastisk at være med på denne rejse. Vi voksne har fået lov til at mærke en særlig tillid fra børnene, og mange af børnene har fået en særlig plads i mit hjerte. Det har været mega livsbekræftende

Line Birkedal


Line Birkedal understreger yderligere, at det har været fantastisk at være en del af asylskolen.

Om asylskolen

Asylskolen blev oprettet i januar 2016 med 110 elever. Ingen af dem er i dag at finde på skolen, da alle enten har fået opholdstilladelse andetsteds i Danmark, er blevet sendt hjem eller gået under jorden.

Line Birkedal anslår, at der har været omkring 300 børn igennem asylskolen gennem de godt fire et halvt år.

- Rent integrationsmæssigt har det været fantastisk at være med på denne rejse. Vi voksne har fået lov til at mærke en særlig tillid fra børnene, og mange af børnene har fået en særlig plads i mit hjerte. Det har været meget livsbekræftende, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce