Annonce
Ugeavisen Ribe

Smag Festival i Ribe gør klar trods corona

Smag Festival Ribe 2019
Arrangørerne af Smag Festival tror og håber på, at det bliver muligt at holde den gastronomiske begivenhed i juni. Man er dog afhængige af eksempelvis størrelsen på forsamlingsforbuddet.
Annonce

Ribe: Folkene bag Smag Festival måtte trække stikket i 2020 på grund af corona, og risikoen er der igen i 2021.

Dog går Bjarne Christensen fra Porsborg Gastro Bar, som står bag festivallen, efter at afholde dagen, der skal hylde den lokale smag.

- Vi kan ikke bare sidde og vente på en udmelding fra myndighederne, om vi må afholde arrangementet eller ej. Så vi går helhjertet ind i det. Dog skal vores program være lovligt at afholde, og det kan vi ikke, hvis forsamlingsforbuddet ikke er højere end 50, så vi er afhængige af, at det lempes, siger han.

Han understreger, at der ikke er nogen plan B eller C, men det er vigtigt for folkene bag, at festivallen kan holdes.

Anden version af festival

Smag Festival blev holdt for første - og hidtil eneste - gang afholdt i 2019. I år er den planlagt til 19. juni.

Festivalen centreres omkring Ribe Domkirkeplads, men ambitionen er, at festivalen spreder sig til andre dele af Ribe.

Læs mere om festivalen på smagfest.dk

- Hvis der går et år mere uden en Smag Festival, er jeg bange for, at gassen går af ballonen i forhold til konceptet, og jeg ville være ærgerlig over, hvis den gode energi, der er bag, ikke bliver udnyttet, siger Bjarne Christensen, der har sat skæringsdatoen 1. maj for at finde ud, hvad der skal ske.

Annonce

Søren Ryge og krebsegilde

Hvis alt går vel er der et spækket program på vej den 19. juni.

Øverst på plakaten står et foredrag med havemanden og DR-legenden Søren Ryge. Der dækkes op til krebsegilde, der er workshop med syltedronningen Helena Grayston, kaffeforedrag med ØNSK, smagsudstilling på Domkirkepladsen, debatoplæg og snapse- og cocktailworkshops.

For arrangørerne er det dog svært at agere i en uvis tid.

- Det er svært, når der hele tiden kommer nye meldinger, men det vigtigste er for os, at vi former det, som vi gerne vil have det, og ikke tænker så meget på situationen, siger Bjarne Christensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce