Annonce
Ugeavisen Ribe

Socialt madprojekt i Ribe støttes med 35.000 kroner

Per Stagis(tv.), Michael Burgdorf, Hans Jepsen og Diana Terp Pedersen er alle glade for, at 35.000 kroner fra Velliv Foreningen bidrager til at oprette et nyt madhold efter sommerferien. Foto: Kåre Welinder
Fællesspisningstilbuddet EnsOm Mad i Ribe støttes for det gode initiativ med 35.000 kr. af Velliv Foreningen. Håbet er nu, at endnu flere vil mødes i Ribe for at hygge sig sammen over god, hjemmelavet mad.
Annonce

Ribe: Der var frikadeller og stuvede grøntsager på menuen onsdag aften på Tangevej 10, hvor hold 1 under EnSom Mad havde sidste dag med fælles madlavning.

Selv om de otte borgere i det hyggelige fællesspisningstilbud var kede af, at det var sidste gang, de kunne mødes på denne måde, var der alligevel glæde, fordi Velliv Foreningen også var mødt op for at overrække EnSom Mad-projektet 35.000 kr. som støtte til det gode initiativ.

- Midlerne gør det muligt at tilbyde endnu flere mennesker i Ribe at deltage i fællesspisningerne, og derfor starter vi et nyt hold op efter sommerferien, og har så to hold igang, forklarer Diana Terp Pedersen, der er koordinator for EnSom Mad i Ribe.


Vi håber, kommunen kan se, at der er et behov for, at de mennesker, der blandt andet er med i EnSom Mad, har et sted de kan mødes i Ribe.

Diana Terp Pedersen


Projektet er et tilbud under KFUM’s Sociale Arbejde, og initiativet er et samarbejde mellem Ribe Domprovsti, Esbjerg Kommunes Kontakten - tidligere Kraftcentret - og Sct. Peders Cafe.

Leder af EnSom Mad, Malene Steen Simonsen, forklarer, hvordan man faktisk stod og manglede penge til mad og aktiviteter i budgettet, men med pengene fra Velliv Foreningen er man nu klar til at give fuld skrue på aktiviteterne.

Annonce

Møder nye mennesker

EnSom Mad er startet i Esbjerg, men projektet er kopieret til Ribe, fordi det er vigtigt at holde det sociale tilbud lokalt, da mange ellers ville falde fra på grund af afstanden til Esbjerg.

Per Stagis fra Vester Vedsted har været meget glad for at lave mad sammen med andre igennem otte uger. Han er ked af, at denne onsdag er hans sidste gang, for både torsdagscafé og lørdagscafé, der tidligere var i Ribe, er blevet sparet væk.

Vil du være med?

EnSom Mad åbner for et nyt madhold efter sommerferien, og har man lyst til at høre mere eller vil man gerne være med, kan man kontakte koordinator Diana Terp Pedersen på tlf. 2131 6476.

Pensionsselskabet Velliv står bag Velliv Foreningen, der støtter projekter, der fremmer mental sundhed.

Man kan læse mere om initiativet på hjemmesiden kfumsoc.dk/ensommad.

- At komme her gør, at jeg kan fylde hovedet med andet end de negative tanker, der er i hverdagen. Her lærer jeg nye mennesker at kende, og sidder ikke bare hjemme foran computeren syv dage om ugen, og jeg ville være med på alle de hold, jeg kunne her i Ribe, hvis jeg måtte, fortæller Per Stagis, mens han lægger kræfter i for at røre den tykke, hvide sovs godt rundt i gryden.

Meningen er, at deltagelse i EnSom Mad kan udvikle sig til, at deltagerne selv organiserer fællesspisninger i mere privat regi, men når man som Per Stagis lider af social fobi er det mere end svært, selv at arrangere socialt samvær. Diana Terp Pedersen er glad for, at det er lykkedes at få et nyt hold op at stå, og selv om hun gerne ville lave endnu flere sociale tilbud i Ribe, så bunder alt i, hvor meget økonomi, der er til rådighed.

- Vi håber, kommunen kan se, at der er et behov for, at de mennesker, der blandt andet er med i EnSom Mad, har et sted de kan mødes i Ribe, siger Diana Terp Pedersen, og netop derfor er Michael Burgdorf fra Velliv Foreningens repræsentantskab glad for at kunne yde økonomisk bistand.

- Vi bruger en stor del af foreningens overskud på velgørenhed for folk med psykiske lidelser og stress, og EnSom Mad i Ribe er et godt samarbejde mellem lokale institutioner, som tilsammen har de kontakter og ressourcer, der skal til for at gøre projektet til en succes, siger Michael Burgdorf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce