Annonce
Ugeavisen Ribe

Sognepræsten fra Ribes nye bog er fuld af mystik

Torben Bramming har skrevet bogen ”Pesten – Overnaturlige historier fra Ribe 2”. Foto: Bo Maimburg
Sognepræst og historiker, Torben Bramming, er aktuel med bogen ”Pesten - Overnaturlige historier fra Ribe 2”.

Ribe: Torben Bramming er en meget erfaren forfatter, men den serie af bøger, som nu kommer fra hans hånd, er anderledes end hans tidligere år.

Bogen ”Pesten – Overnaturlige historier fra Ribe 2” er en bog, som på lige fod med forgængeren, fortæller nogle fiktive overnaturlige historier der alle foregår i Ribe, og således har de ikke det samme historiske snit som hans tidligere bøger.

Historierne foregår i nutiden, men begivenheder og skæbner fundet i breve, dokumenter, bøger og beretninger fra Ribes unikke fortid gennem 1000 år har givet Torben Bramming inspirationen.

Annonce

Historierne foregår i nutiden, men begivenheder og skæbner fundet i breve, dokumenter, bøger og beretninger fra Ribes unikke fortid gennem 1000 år har givet Torben Bramming inspirationen.


Hovedpersonen i bogen var oprindelig gymnasielærer i hovedstaden, men ham og konen ønskede lidt mere ro, da de gik på førtidspension, og det var årsagen til at de flyttede vestpå til Ribe. De køber hus i Nørrelundparken, der jo er et fredelig sted, men manden oplever hurtigt, at Ribe ikke er helt så fredelig, som han havde ventet

Torben Bramming


Hovedpersonen i bogen er denne gang en tilflytter, der opdager, at Ribe ikke er helt så hyggelig en by, som han troede. Historierne er en blanding af fiktion og virkelige hændelser, og på den måde har Torben Bramming skabt sit helt eget univers, og sin egen originale måde at fortælle historierne på.

Torben Bramming

Torben Bramming er født og opvokset i Ribe, og han har gennem 15 år været sognepræst i Domkirken og Seem samt gennem 17 år leder af Taarnborg, Brorsons gamle bispegård.

Han har skrevet flere historiske værker med tilknytning til kirkehistorie og teologi. Denne bog er udgivet på Spee & Meyfart og en nummer to i en serie på fire bøger. Den første bog i serien, ”Hver by har sin heks” er solgt i godt 500 eksemplarer og den er udelukkende solgt her i Ribe.

Torben Bramming signerer bøger hos Bog & Ide 31. oktober.

- Hovedpersonen i bogen var oprindelig gymnasielærer i hovedstaden, men ham og konen ønskede lidt mere ro, da de gik på førtidspension, og det var årsagen til at de flyttede vestpå til Ribe. De køber hus i Nørrelundparken, der jo er et fredelig sted, men manden oplever hurtigt, at Ribe ikke er helt så fredelig, som han havde ventet, siger Torben Bramming.

Bøgerne er tilegnet forfatteren Montague Rhodes James, som også udgav fire bøger på den måde, Torben Bramming har tænkt.

- Gamle Ribehistorier som blandt andet en svensk besættelse tilbage i 1643, den lille mand i domkirken og nutidige oplevelser fra Ribe Jazzfestival og Porsborg er en del af de historier, der opleves i bogen, siger Torben Bramming der også afslører, at en af historierne har sit afsæt i de lokaler, hvor han selv har til huse på Taarnborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce